Gør en anden til ejer af din fil

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Du ejer de filer, du opretter eller uploader i Google Drev. Du kan overføre ejerskabet af de filer og mapper, du ejer, til en anden konto.

Før du overfører ejerskabet

Hvis du bruger din Google-konto til arbejde eller skole:

• Du kan kun overføre ejerskabet af filer og mapper til en bruger i din organisation.
  • Overførslen kræver ikke, at den nye ejer accepterer.

Når du har overført ejerskabet

Når du sender en anmodning om overførsel af ejerskab:

• Den afventende ejer underrettes via mail om, at vedkommende bliver ejer af filen, hvis vedkommende accepterer anmodningen om overførsel. Du forbliver ejer indtil da.
  • Den afventende ejer opgraderes til redaktør, medmindre vedkommende allerede er redaktør.
  • Hvis den afventende ejer accepterer anmodningen, nedgraderes du til redaktør. Den nye ejer kan fjerne dig.
  • Hvis den afventende ejer afviser anmodningen, forbliver du ejeren.

Du kan ikke ændre ejere via en Android-enhed

Hvis du vil ændre ejeren af en fil, skal du gå til drive.google.com på en computer.