Anonyme eller ukjente personer i en fil

Det kan hende du ser «anonyme dyr» eller et navn du ikke gjenkjenner, blant de som ser på dokumentet, regnearket eller presentasjonen. Dette kan skje når et dokument blir delt offentlig eller med alle som har linken.

Hvis du ser noen du ikke gjenkjenner

Det kan hende at noen du ikke kjenner, ser på filen din fordi

• filen deles med personer på en e-postliste
  • filen deles med noen som ikke har en Google-konto eller ikke er logget på
  • noen som kan redigere filen din eller har linken, har delt den med andre
  • noen har endret navnet på Google-kontoen sin. Du kan se e-postadressen deres når du klikker på Del etterfulgt av Avansert i filen.

Begrens hvordan andre kan se filen din

Hvis du vil slutte å dele en fil du kan redigere, kan du finne ut hvordan du

«Anonyme dyr»

Hvis du deler eller åpner en fil med en link, ser du kanskje ikke navnene på andre som kikker på den.

• Personer du ikke har invitert hver for seg, vises som anonyme dyr når de ser på filen.
  • Personer du har invitert spesifikt, vises med navn når de ser på filen.

Du kan bare se andres navn hvis du gir dem lesetillatelse hver for seg eller de er del av en e-postliste.

Anonyme dyr i en privat fil

Hvis du slår av linkdeling, kan det hende du fortsatt ser flere anonyme dyr hvis ett av følgende skjer:

• Noen åpner filen flere ganger. Det kan ta litt tid før personer som ikke lenger ser på filen, forsvinner
  • Noen åpner linken i en meldingstjeneste. Noen tjenester sjekker linker for nettfisking, virusangrep eller skadelig programvare.
  • Noen bruker en nettleserutvidelse eller et skript som åpner linken automatisk.
Anonyme dyr og Google-apper for jobb eller skole

Hvis du bruker Google-apper gjennom jobb eller skole, vises andre på det samme domenet alltid med navn når de ser på filen din.

Hvis administratoren lar deg dele filer utenfor domenet, vises personer som ikke er logget inn, som anonyme dyr.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.