Del filer fra Google Disk

Du kan dele filene og mappene du lagrer i Google Disk, med hvem som helst.

Når du deler filer fra Google Disk, kan du bestemme om de du deler med, skal få redigerings-, kommentar- eller lesetilgang. Når du deler innhold fra Google Disk, gjelder programretningslinjene for Google Disk.

Trinn 1: Finn filen du vil dele

Del én fil

Velg hvordan du vil dele en fil:

1. På Android-enheten din åpner du appen for Google Disk, Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  2. Trykk på Mer Mer ved siden av filnavnet.
  3. Trykk på Del.
Del flere filer
Send og del Google-skjemaer

Trinn 2: Velg hvem du skal dele med, og hvordan de kan bruke filen din

Del med bestemte personer
Viktig: Hvis du bruker en Google-konto som er tilknyttet jobben eller skolen din, kan det hende du ikke kan dele filer utenfor organisasjonen.
  1. Åpne Google Disk-appen på Android-enheten.
  2. Velg filen du vil dele etterfulgt av Del Legg til godkjenner.
  3. Skriv inn e-postadressen eller Google-gruppen du vil dele med.
  4. Bestem hvordan andre skal kunne bruke filen. Velg ett alternativ:
    • Bruker som har lesetilgang
    • Bruker som kan kommentere
    • Redigeringstilgang
  5. Hvis du bruker en kvalifisert jobb- eller skolekonto, trykker du på brukerens rolle for å legge til en utløpsdato
  6. Når du deler mappen, får hver e-postadresse en e-post.
    • Valgfritt: Legg til en melding i e-postvarselet.
    • Hvis du ikke vil varsle folk, trykker du på Mer Mer etterfulgt av Ikke send varsler.
  7. Trykk på Send.

Finn ut mer om hvordan andre ser, kommenterer eller redigerer filer.

Tips: Når du oppdaterer tillatelsene for en fil du deler fra Min disk, og personen du deler med, ikke har tillatelser, kan du oppdatere tillatelsene for

• mappen som inneholder filen
  • bare selve filen
Del med en bestemt gruppe personer

Del i chatrom

Du kan dele filer eller linker til filer via chatmeldinger eller rom i Google Chat. Finn ut mer om sending og administrering av Disk-filer i Google Chat.

Slik deler du filer i chatrom i Google Chat:

1. Åpne Google Chat-appen på en Android-enhet.
  2. Trykk på Rom nederst.
  3. Åpne chatrommet du vil dele filen med.
  4. Nederst til venstre trykker du på handlingsmenyen and then Disk .
  5. Velg filen du vil dele med chatrommet.
  6. Trykk på Velg.
  7. Trykk på Send .

Slik deler du en fil via en link i Disk-appen:

1. Åpne Disk-appen på mobilenheten din.
  2. Velg filen du vil dele med et chatrom.
  3. Trykk på Flere alternativer til høyre.
  4. Trykk på Kopier linken.
  5. Åpne Google Chat-appen.
  6. Trykk på Rom nederst.
  7. Velg chatrommet du vil dele filen med.
  8. Lim inn linken du kopierte, i meldingsfeltet.
  9. Trykk på Send .

Tips:

• Når du deler en Disk-fil med et chatrom, blir du bedt om å gi det tilgang.
    • Hvis du gir tilgang til chatrommet, får alle medlemmene der tilgang til de delte filene – selv medlemmer som blir med etter at filene ble delt i det rommet.
  • Når medlemmer forlater chatrom, mister vedkommende tilgangen til Disk-filene der, med mindre hen har delingstilgang:
    • Som enkeltperson
    • Som medlem av en annen gruppe
  • For å gi tilgang til en Disk-fil må du ha redigeringstilgang til filen du vil dele.
Gi generell tilgang til filen

Du kan bestemme om filen skal være generelt tilgjengelig eller begrenset til de som har tilgang. Når du gir tilgang til alle som har linken, kan hvem som helst åpne filen din.

1. Åpne filen du vil endre.
  2. Trykk på Administrer tilgang.
  3. Trykk på Endre under «Generell tilgang».
  4. Velg hvem som skal ha tilgang til filen.
    • Tips: Hvis du bruker Google-kontoen din for jobb eller skole, kan du velge bare å dele filer og mapper med en bestemt gruppe, for eksempel avdelingen din.
  5. Velg et alternativ for å bestemme hvilken rolle folk skal ha.
  6. Velg om folk skal kunne finne filen i søkeresultater.
  7. Trykk på Tilbake.
Del filer og mapper offentlig
  1. Velg filen du vil dele.
  2. Trykk på Del eller deleikonet Del.
  3. Trykk på Endre under «Generell tilgang».
  4. Velg Alle med linken.
  5. Velg et alternativ for å bestemme hvilken rolle folk skal ha.
  6. Trykk på Kopiér linken.
  7. Trykk på Tilbake.
  8. Lim inn linken i en e-post eller der du vil dele den.

Personer som ikke er logget på noen Google-konto, vises som anonyme dyr i filen din.Finn ut mer om anonyme dyr.

Legg til en utløpsdato

Funksjonen for utløpsdato er bare tilgjengelig for kvalifiserte jobb- eller skolekontoer.

Du er ikke pålogget.

Logg på jobb- eller skolekontoen din

Del filer og samarbeid om dem med mange andre

Viktig:

• En Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-fil kan redigeres på maksimalt 100 åpne faner eller enheter samtidig. Hvis mer enn 100 forekomster av en fil er åpne, er det kun eieren og enkelte brukere med redigeringstilgang som kan redigere filen.
  • Hver enkelt fil kan deles med opptil 600 individuelle e-postadresser.

Slik kan du dele en fil og samarbeide om den med et høyt antall brukere:

Publiser filen

• Hvis du vil at flere personer skal kunne åpne en fil, må du publisere filen og så opprette en link du kan dele med de som har tilgang. Du kan gi redigeringstilgang til brukere som trenger å redigere eller kommentere filen. Finn ut hvordan du publiserer filer
  • Avhengig av kontoinnstillingene dine fører publisering av en fil til at den blir synlig for alle på nettet, alle i organisasjonen din eller en gruppe i organisasjonen din. Vær forsiktig med å publisere privat eller sensitiv informasjon.
  • Hvis du vil fjerne en fil fra nettet, må du slutte å publisere den. Finn ut hvordan du slutter å publisere filer.
  • Hvis du vil slutte å dele filer med personer som har redigeringstilgang, kan du finne ut hvordan du endrer delingstillatelser.

Opprett et Google-nettsted

Samle inn tilbakemeldinger med Google Skjemaer

• Hvis du trenger å samle inn mye informasjon, kan du opprette et Google-skjema. Svarene registreres i et Google-regneark. Gi redigeringstilgang kun til personer som skal håndtere svarene. Hvis du vil la mer enn 100 personer åpne svarene, kan du publisere regnearket på nettet og opprette en link du kan dele med de som har tilgang. Finn ut hvordan du publiserer filer

Løs problemer knyttet til dokumenter som deles med mange personer

Hvis dokumentet ditt deles med mange personer, og det krasjer eller ikke oppdateres raskt, kan du prøve disse feilsøkingstipsene:

• I stedet for å la andre kommentere dokumenter eller regneark, kan du opprette et Google-skjema for å samle inn tilbakemeldinger. Finn ut hvordan du oppretter Google-skjemaer.
  • Hvis du lager en kopi av et dokument, bør du ikke inkludere kommentarer eller forslag som er merket som oppklart. Finn ut hvordan du lager kopier
  • Slett eldre informasjon eller flytt data til et nytt dokument.
  • Be folk med tilgang om å lukke dokumentet når de ikke bruker det.
  • Ta kun med den viktigste informasjonen i dokumentene du publiserer. Kortere dokumenter lastes inn raskere.
  • Reduser antallet personer med redigeringstilgang til et dokument.
  • Hvis du samler inn informasjon fra flere dokumenter, kan du opprette et nytt dokument med kun tilgang for å dele det med et stort antall personer.

Begrens hvordan filer deles

Velg om andre skal kunne se, kommentere eller redigere

Når du deler en fil med noen, kan du velge vedkommendes tilgangsnivå:

• Lesetilgang: De du deler med, kan se filen, men ikke endre den eller dele den med andre.
  • Kommentartilgang: De du deler med, kan legge inn kommentarer og forslag, men ikke endre filen eller dele den med andre.
  • Redigerer: De du deler med, kan gjøre endringer, godta eller avvise forslag og dele filen med andre.
Endre den generelle tilgangen for filen

Du kan gi omfattende tilgang til filen. Disse alternativene avhenger av om Google-kontoen din er tilknyttet jobben, skolen eller Gmail.

• Offentlig: Alle kan søke på Google og få tilgang til filen din uten å logge på noen Google-konto.
  • Alle med linken: Alle som har linken, kan bruke filen uten å logge på noen Google-konto.
  • Begrenset: Kun personer med tilgang kan åpne filen.