Del filer fra Google Disk

Du kan dele filene og mappene du lagrer i Google Disk, med hvem som helst.

Når du deler en fil fra Google Disk, kan du bestemme om andre skal kunne redigere, kommentere eller bare se på filen. Når du deler innhold fra Google Disk, gjelder programretningslinjene for Google Disk.

Trinn 1: Finn filen du vil dele

Del én fil

1. Gå til Google Disk, Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Klikk på filen du vil dele.
  3. Klikk på Del eller deleikonet Del.
Del flere filer
  1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Hold Shift-tasten nede og velg to eller flere filer.
  3. Øverst til høyre klikker du på Del Del.

Finn ut hvordan du legger til filer i en mappe og deler hele mappen.

Trinn 2: Velg hvem du skal dele med, og hvordan de kan bruke filen din

Del med utvalgte personer

1. Under «Personer» skriver du inn e-postadressen du vil dele med.
    • Merk: Hvis du deler med en e-postadresse som ikke er en Google-konto, kan mottakeren bare se på filen.
  2. For å velge hva andre kan gjøre med filen, klikk på nedoverpilen Ned.
  3. Hvis du ikke vil sende en e-post til de du velger, klikker du på Avansert og fjerner avmerkingen ved Send et varsel til inviterte personer. Hvis du velger å sende et varsel, tas alle e-postadressene du oppgir, med i e-posten.
  4. Klikk på Send.
Del en link til filen

Du kan sende andre personer en link til filen din, slik at alle på internett som har linken, kan bruke den. Når du deler en link til en fil, vises navnet ditt som eieren av filen.

1. Øverst til høyre klikker du på Hent en link som kan deles.
  2. Klikk på nedoverpilen Ned ved siden av «Alle med linken».
  3. Kopiér linken og lim den inn i en e-post eller stedet der du vil dele den.
Del filer offentlig

Hvis du vil at hvem som helst på internett skal kunne søke etter, finne og åpne en fil, kan du dele den offentlig. Når du deler en fil offentlig, vises navnet ditt som eieren av filen.

1. Klikk på Hent link som kan deles.
  2. Klikk på nedoverpilen Ned ved siden av «Alle med linken».
  3. Klikk på Mer og så På – offentlig på nettet.
  4. Klikk på Lagre.
  5. Klikk på Ferdig.

Personer som ikke er logget på noen Google-konto, vises som anonyme dyr i filen din. Finn ut mer om anonyme dyr.

Del filer og samarbeid om dem med mer enn 100 personer

Opptil 100 personer med lese-, redigerings- eller kommentartilgang kan arbeide samtidig med én og samme fil i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner. Når mer enn 100 personer bruker en fil, er det kun eieren og enkelte brukere med redigeringstilgang som kan redigere filen.

Slik deler du en fil og samarbeider om den med mer enn 100 personer:

Publiser filen

Opprett et Google-nettsted

Samle inn tilbakemeldinger med Google Skjemaer

• Hvis du trenger å samle inn mye informasjon, kan du opprette et Google-skjema. Svarene registreres i et Google-regneark. Gi redigeringstilgang kun til personer som skal håndtere svarene. Hvis du vil la mer enn 100 personer se svarene, kan du publisere regnearket på nettet og opprette en link du kan dele med dem. Finn ut hvordan du publiserer filer

Løs problemer knyttet til dokumenter som deles med mange personer

Hvis dokumentet ditt deles med mange personer, og det krasjer eller ikke oppdateres raskt, kan du prøve disse feilsøkingstipsene:

• I stedet for å la andre kommentere dokumenter eller regneark, kan du opprette et Google-skjema for å samle inn tilbakemeldinger. Finn ut hvordan du oppretter Google-skjemaer.
  • Hvis du lager en kopi av et dokument, bør du ikke inkludere kommentarer eller forslag som er merket som oppklart. Finn ut hvordan du lager kopier
  • Slett eldre informasjon eller flytt data til et nytt dokument.
  • Be brukerne om å lukke dokumentet når de ikke bruker det.
  • Ta kun med den viktigste informasjonen i dokumentene du publiserer. Kortere dokumenter lastes inn raskere.
  • Reduser antallet personer med redigeringstilgang til et dokument.
  • Hvis du samler inn informasjon fra flere dokumenter, bør du opprette et nytt dokument med kun lesetilgang for å dele det med et stort antall personer.

Begrens hvordan filer deles

Velg om andre skal kunne se, kommentere eller redigere

Når du deler en fil med noen, kan du velge hva vedkommende skal kunne gjøre med den.

• Se: De du deler med, kan se filen, men ikke endre den eller dele den med andre.
  • Kommentere: De du deler med, kan legge inn kommentarer og forslag, men de kan ikke endre filen eller dele den med andre.
  • Redigere: De du deler med, kan gjøre endringer, godta eller avvise forslag og dele filen med andre.
Endre hvem linken din deles med

Når du deler en link til en fil, styrer du hvordan filen deles. Disse alternativene avhenger av om du har en Google-konto via jobben eller skolen, eller om du har en Gmail-konto.

• På – offentlig på nettet: Alle kan søke på Google og få tilgang til filen uten å logge på Google-kontoen sin.
  • På – alle med linken: Alle som har linken, kan bruke filen uten å logge på Google-kontoen sin.
  • Av – bestemte personer: Bare personer du deler filen med, kan bruke den.

Beslektede artikler