Bestanden delen vanuit Google Drive

Je kunt de bestanden en mappen die je opslaat in Google Drive met iedereen delen.

Als je een bestand vanuit Google Drive deelt, kun je zelf bepalen of andere mensen het mogen bewerken, erop mogen reageren of het alleen mogen weergeven. Het programmabeleid van Google Drive is van toepassing als je content deelt vanuit Google Drive.

Stap 1: Kies wat je wilt delen

Eén bestand delen

Je kunt kiezen hoe je een bestand wilt delen:

1. Open de app Google Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer naast de naam van het bestand.
  3. Tik op Delen.
Meerdere bestanden delen

Stap 2: Kies met wie je wilt delen en hoe anderen je bestand kunnen gebruiken

Specifieke mensen

Je kunt bestanden delen met mensen die een Google-account hebben.

1. Tik op Meer Meer naast de naam van het bestand.
  2. Tik op Mensen toevoegen.
  3. Geef bij 'Mensen' het e-mailadres of de Google-groep op waarmee je wilt delen.
  4. Tik op de pijl-omlaag Omlaag om te kiezen of iemand het bestand mag weergeven, bewerken of erop mag reageren. Meer informatie over hoe anderen bestanden kunnen weergeven, bewerken of erop kunnen reageren.
  • Tik op Meer Meer en dan Meldingen verzenden overslaan als je geen meldingen wilt verzenden.
  1. Tik op Verzenden Verzenden. Er wordt een e-mail verzonden naar de mensen met wie je het item hebt gedeeld.
Iedereen met de link

Je kunt andere mensen een link naar je bestand sturen, zodat iedereen op internet met de link het kan gebruiken. Wanneer je een link naar een bestand deelt, wordt je naam weergegeven als eigenaar van het bestand.

1. Tik op Meer Meer naast de naam van het bestand.
  2. Tik op Link kopiëren.
  3. Plak de link in een e-mail of op een andere plek waar je de link wilt delen.
Een bestand of map openbaar delen

Als je wilt dat iedereen op internet het bestand kan zoeken, vinden en openen, kun je het openbaar delen. Wanneer je een bestand openbaar deelt, wordt je naam weergegeven als eigenaar van het bestand.

1. Tik op Meer Meer naast de naam van het bestand.
  2. Tik op Info Info.
  3. Tik op Link delen is uitgeschakeld.
  4. Tik op de pijl-omlaag Omlaag om te kiezen wat iemand met je bestand mag doen.
  5. Plak de link op de plek waar je hem wilt delen.

Een bestand met meer dan honderd mensen delen en er samen aan werken

Er kunnen maximaal honderd mensen tegelijk een Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand bekijken, bewerken of erop reageren. Als een bestand door meer dan honderd mensen wordt geopend, kunnen alleen de eigenaar en bepaalde gebruikers met bewerkingsrechten wijzigingen aanbrengen in het bestand.

Kies uit de volgende opties om een bestand met meer dan honderd mensen te delen en er samen aan te werken:

Het bestand publiceren

Een Google-site maken

Feedback verzamelen met Google Formulieren

• Als je veel informatie moet verzamelen, maak je een Google-formulier. Reacties worden opgenomen in een Google-spreadsheet. Geef alleen bewerkingsrechten aan mensen die met de reacties aan de slag gaan. Als je de reacties zichtbaar wilt maken voor meer dan honderd mensen, publiceer je de spreadsheet op internet en maak je een link die je vervolgens deelt. Meer informatie over hoe je een bestand publiceert

Problemen oplossen met documenten die met veel mensen zijn gedeeld

Als een document dat met veel mensen is gedeeld, vastloopt of te langzaam wordt geüpdatet, probeer je de volgende tips om het probleem te verhelpen:

• In plaats van mensen reacties te laten plaatsen in een document of spreadsheet, kun je een Google-formulier maken om feedback te verzamelen. Meer informatie over hoe je een Google-formulier maakt
  • Als je een kopie van een document maakt, laat opgeloste opmerkingen en suggesties er dan uit. Meer informatie over hoe je een kopie maakt
  • Verwijder oudere informatie of verplaats gegevens naar een nieuw document.
  • Vraag kijkers het document te sluiten als ze het niet gebruiken.
  • Neem in een gepubliceerd document alleen de belangrijkste informatie op. Kortere documenten worden sneller geladen.
  • Beperk het aantal mensen met bewerkingsrechten voor het document.
  • Als je informatie verzamelt uit meerdere documenten, maak dan een nieuw, alleen-lezen document. Dit kun je vervolgens met een groot aantal mensen delen.

Beperken hoe een bestand wordt gedeeld

Kiezen of mensen mogen weergeven, reageren of bewerken

Als je een bestand met anderen deelt, bepaal je zelf wat ze met het bestand kunnen doen.

• Weergeven: mensen kunnen het bestand wel weergeven, maar niet wijzigen of met anderen delen.
  • Reageren: mensen kunnen reageren of suggesties plaatsen, maar het bestand niet wijzigen of met anderen delen.
  • Bewerken: mensen kunnen wijzigingen aanbrengen, suggesties accepteren of afwijzen, en het bestand met anderen delen.
Wijzigen met wie je link wordt gedeeld

Als je een link naar een bestand deelt, kun je zelf bepalen op welke schaal het bestand wordt gedeeld. Deze opties zijn afhankelijk van het soort Google-account dat je gebruikt: via je werk, je school of Gmail.

• Aan - Openbaar op internet: iedereen kan op Google je bestand opzoeken en openen, zonder in te loggen op een Google-account.
  • Aan - Iedereen met de link: iedereen die de link heeft, kan je bestand gebruiken, zonder in te loggen op een Google-account.
  • Uit - Specifieke mensen: alleen mensen met wie je het bestand deelt, kunnen het gebruiken.