Tiedostojen jakaminen Google Drivesta

Voit jakaa Google Driveen tallentamiasi tiedostoja ja kansioita kenen kanssa tahansa.

Kun jaat tiedoston Google Drivesta, voit valita, saavatko käyttäjät muokata, kommentoida vai vain katsoa tiedostoa. Google Driven ohjelmakäytäntöjä sovelletaan, kun jaat sisältöä Google Drivesta.

Vaihe 1: Etsi tiedosto, jonka haluat jakaa

Yhden tiedoston jakaminen

Valitse, miten haluat jakaa tiedoston:

1. Avaa Android-laitteella Google Drive-, Docs-, Sheets- tai Slides‑sovellus.
  2. Valitse tiedoston nimen vierestä Lisää Lisää.
  3. Valitse Jaa.
Usean tiedoston jakaminen
Google-lomakkeiden lähettäminen ja jakaminen

Vaihe 2: Valitse, kenelle jaat ja miten vastaanottaja voi käyttää tiedostoa

Jakaminen tiettyjen henkilöiden kanssa
Tärkeää: Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen Google-tiliä, et välttämättä voi jakaa tiedostoja organisaation ulkopuolelle.
  1. Avaa Google Drive ‑sovellus Android-laitteella.
  2. Valitse jaettava tiedosto ja sitten Jaa Lisää hyväksyjä .
  3. Lisää sähköpostiosoite tai Google-ryhmä, jolle haluat jakaa kohteen.
  4. Valitse, miten käyttäjät voivat käyttää tiedostoa. Valitse yksi näistä:
    • Katsoja
    • Kommentoija
    • Muokkaaja
  5. Jos käytät ehdot täyttävää työpaikan tai oppilaitoksen tiliä, voit lisätä viimeisen voimassaolopäivän napauttamalla käyttäjän roolia.
  6. Kun jaat kansion, jokaiseen sähköpostiosoitteeseen lähetetään sähköposti-ilmoitus.
    • Valinnainen: Lisää viesti sähköposti-ilmoitukseen.
    • Jos  et halua vastaanottajien saavan ilmoitusta, valitse Lisää Lisää ja sitten Älä ilmoita ihmisille.
  7. Valitse Lähetä.

Lue lisää siitä, miten muut voivat nähdä, kommentoida ja muokata tiedostoja.

Vinkki: Kun päivität Omasta Drivesta jakamasi tiedoston luvat ja käyttäjällä, jolle jaat sisältöä, ei ole tarvittavia lupia, voit päivittää

• tiedoston sisältävän kansion luvat
  • vain tiedoston luvat.
Jakaminen tietylle käyttäjäryhmälle

Jakaminen chat-tilassa

Voit jakaa tiedoston tai linkin tiedostoon chat-viestissä tai Google Chatin tilassa.Lue lisää Drive-tiedostojen lähettämisestä ja hallinnoinnista Google Chatissa.

Tiedoston jakaminen chat-tilan kanssa Google Chatissa:

1. Avaa Google Chat ‑sovellus Android-laitteella.
  2. Napauta alareunasta Tilat .
  3. Avaa chat-tila, johon haluat jakaa tiedoston.
  4. Valitse vasemmasta alakulmasta Toimintovalikko and then Drive .
  5. Valitse tiedosto, jonka haluat jakaa chat-tilaan.
  6. Napauta Valitse.
  7. Valitse Lähetä .

Tiedoston jakaminen Drive-sovelluksessa linkin kautta:

1. Avaa Drive‑sovellus mobiililaitteella.
  2. Valitse tiedosto, jonka haluat jakaa chat-tilaan.
  3. Valitse oikealta Lisää vaihtoehtoja .
  4. Valitse Kopioi linkki.
  5. Avaa Google Chat ‑sovellus.
  6. Napauta alareunasta Tilat .
  7. Valitse chat-tila, johon haluat jakaa tiedoston.
  8. Liitä kopioimasi linkki viestikenttään.
  9. Valitse Lähetä .

Vinkkejä:

• Kun jaat Drive-tiedoston chat-tilaan, sinua pyydetään myöntämään pääsyoikeus.
    • Kun myönnät pääsyn kyseiselle chat-tilalle, myös tilaan tulevaisuudessa liittyvät saavat pääsyn tilan jaettuihin tiedostoihin.
  • Chat-tilasta poistuvat menettävät pääsyn kyseisen tilan Drive-tiedostoihin, jos heillä ei ole jakamisoikeuksia
    • yksityishenkilönä
    • toisen ryhmän jäsenenä.
  • Sinulla on oltava jaettavan Drive-tiedoston muokkausoikeudet, jotta voit myöntää pääsyn tiedostoon.
Tiedoston yleisten pääsyoikeuksien myöntäminen

Voit päättää, onko tiedostosi yleisesti saatavilla vai rajoitettu vain henkilöille, joilla on siihen pääsyoikeudet. Jos sallit pääsyn kaikille, joilla on linkki, kuka tahansa voi avata tiedostosi.

1. Avaa tiedosto, jota haluat muokata.
  2. Valitse Hallinnoi pääsyä.
  3. Valitse Yleinen pääsy ‐kohdasta Muuta.
  4. Valitse, kenellä on pääsy tiedostoon.
    • Vinkki: Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen kautta saatua Google-tiliä, voit halutessasi jakaa tiedostoja ja kansioita vain tietyille ryhmille, esimerkiksi omalle osastollesi.
  5. Valitse, missä roolissa tiedostoasi käytetään.
  6. Valitse, voiko tiedoston löytää hakutuloksista.
  7. Valitse Takaisin.
Tiedoston tai kansion jakaminen julkisesti
  1. Valitse jaettava tiedosto.
  2. Napauta Jaa tai Jaa Jaa.
  3. Valitse Yleinen pääsy ‐kohdasta Muuta.
  4. Valitse Kaikki, joilla on linkki.
  5. Valitse, missä roolissa tiedostoasi käytetään.
  6. Valitse Kopioi linkki.
  7. Valitse Takaisin.
  8. Jaa linkki liittämällä se esimerkiksi sähköpostiviestiin.

Henkilöt, jotka eivät ole kirjautuneet Google-tilille, näkyvät tiedostossa Anonymous animals ‑käyttäjinäLue lisää Anonymous animals ‑käyttäjistä.

Viimeisen voimassaolopäivän lisääminen

Viimeinen voimassaolopäivä on käytettävissä vain soveltuvilla työpaikkojen ja oppilaitosten tileillä.

Et ole tällä hetkellä kirjautuneena sisään.

Kirjaudu työpaikan tai oppilaitoksen tilille

Tiedoston jakaminen ja yhteiskäyttö useiden muiden kanssa

Tärkeää:

• Google Docs-, Sheets- ja Slides-tiedostoja voi muokata milloin tahansa enintään sadalla avoimella välilehdellä tai laitteella. Jos tiedosto on avoinna yli sadassa paikassa, vain omistaja ja osa muokkausoikeudet saaneista käyttäjistä voivat muokata tiedostoa.
  • Yhden tiedoston voi jakaa enintään 600 yksittäiselle sähköpostiosoitteelle.

Tiedoston jakaminen ja yhteiskäyttö erittäin laajan käyttäjäjoukon kanssa:

Tiedoston julkaiseminen

• Jos haluat, että useat käyttäjät voivat avata tiedoston, julkaise tiedosto ja luo sitten käyttäjille jaettava pääsyoikeuslinkki. Voit antaa muokkausoikeudet käyttäjille, joiden täytyy saada tehdä muutoksia tai lisätä kommentteja tiedostoon. Katso, miten voit julkaista tiedoston
  • Tilisi asetuksista riippuen julkaistu tiedosto näkyy kaikille internetin käyttäjille, kaikille organisaatiosi jäsenille tai tietyn organisaatioosi kuuluvan ryhmän jäsenille. Ole varovainen julkaistessasi yksityisiä tai arkaluontoisia tietoja.
  • Jos haluat poistaa tiedoston internetistä, sinun on lopetettava sen julkaisu. Katso, miten voit lopettaa tiedoston julkaisun.
  • Jos haluat lopettaa tiedoston jakamisen yhteiskäyttäjille, katso, miten voit muuttaa jakamisoikeuksia.

Google Sites ‑sivuston luominen

Palautteen kerääminen Google Formsilla

• Jos sinun on kerättävä runsaasti tietoa, luo lomake Google Formsilla. Vastaukset tallennetaan Google-taulukkoon. Anna muokkausoikeudet vain käyttäjille, joiden on käsiteltävä vastauksia. Jos haluat antaa yli sadalle käyttäjälle mahdollisuuden avata vastaukset, julkaise laskentataulukko verkossa ja luo sitten käyttäjille jaettava pääsyoikeuslinkki. Lue lisää tiedoston julkaisemisesta.

Useille henkilöille jaetuissa dokumenteissa esiintyvien ongelmien ratkaiseminen

Jos monille henkilöille jaettu dokumentti kaatuu tai päivittyy liian hitaasti, kokeile näitä vianetsintävinkkejä:

• Sen sijaan että antaisit ihmisten lisätä kommentteja dokumenttiin tai laskentataulukkoon, luo palautteen keräämistä varten lomake Google Formsilla. Katso miten lomake luodaan.
  • Jos teet dokumentista kopion, jätä ratkaistut kommentit ja ehdotukset pois. Katso, miten voit tehdä kopion
  • Poista vanha tieto tai siirrä data uuteen dokumenttiin.
  • Pyydä pääsyoikeudellisia käyttäjiä sulkemaan dokumentti, kun he eivät käytä sitä.
  • Sisällytä julkaistuun dokumenttiin vain tärkeimmät tiedot. Lyhyemmät dokumentit latautuvat nopeammin.
  • Älä anna dokumentin muokkausoikeuksia liian monelle.
  • Jos keräät tietoja useista dokumenteista, luo uusi vain pääsyoikeuden sisältävä dokumentti, jonka jaat monille käyttäjille.

Tiedoston jakamisen rajoittaminen

Tiedoston katselu‑, kommentointi‑ ja muokkausoikeuksien jakaminen

Kun jaat tiedoston, voit valita sen vastaanottajan pääsyoikeustason.

• Katsoja: Vastaanottajalla on pääsy tiedostoon, mutta hän ei voi muuttaa sitä tai jakaa sitä muille.
  • Kommentoija: Vastaanottaja voi kommentoida ja tehdä ehdotuksia tiedostoon, mutta ei muuttaa tiedostoa tai jakaa sitä muille.
  • Muokkaaja: Vastaanottaja voi tehdä muutoksia, hyväksyä tai hylätä ehdotuksia ja jakaa tiedoston muille.
Tiedoston yleisten pääsyoikeuksien muuttaminen

Voit myöntää tiedostoon laajat pääsyoikeudet. Vaihtoehdot riippuvat siitä, onko Google-tilisi peräisin oppilaitokselta, työnantajalta vai Gmailista.

• Julkinen: Kuka tahansa voi hakea tiedoston Googlella ja päästä siihen kirjautumatta Google-tililleen.
  • Jokainen linkin saanut: Kuka tahansa, jolla on linkki, voi käyttää tiedostoa ilman, että hänen täytyy kirjautua Google-tililleen.
  • Rajoitettu: Vain henkilöt, joilla on pääsyoikeus, voivat avata tiedoston.

Muita artikkeleita