Del filer fra Google Drev

Du kan dele filer og mapper, som du gemmer på Google Drev, med hvem som helst.

Når du deler fra Google Drev, kan du bestemme, om andre kan redigere, kommentere eller kun se filen. Når du deler indhold fra Google Drev, gælder programpolitikkerne for Google Drev.

Trin 1: Find den fil, du vil dele

Del en enkelt fil

1. Gå til Google Drive, Docs, Sheets eller Slides på en computer.
  2. Klik på den fil, du vil dele.
  3. Klik på Del eller Del Del.
Del flere filer
  1. Gå til drive.google.com på en computer.
  2. Hold Shift nede på tastaturet, og vælg to eller flere filer.
  3. Klik på Del Del øverst til højre.

Få flere oplysninger om, hvordan du føjer filer til en mappe og deler hele mappen.

Trin 2: Vælg, hvem du vil dele med, og hvordan de kan bruge din fil

Del med bestemte brugere

1. Angiv mailadressen på den bruger, du vil dele med, under "Personer".
    • Bemærk! Hvis du deler med en mailadresse, der ikke er en Google-konto, kan vedkommende kun se filen.
  2. Klik på pilen Ned for at vælge, hvad en bruger kan gøre med din fil.
  3. Hvis du ikke vil sende en mail til andre, kan du klikke på Avanceret og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Send notifikationer. Hvis du sender notifikationer, medtages alle angivne mailadresser i mailen.
  4. Klik på Send.
Del et link til filen

Du kan sende et link til din fil til andre, så alle med adgang til internettet og linket kan bruge det. Når du deler et link til en fil, står dit navn som ejer af filen.

1. Klik på Hent link til deling øverst i højre hjørne.
  2. Klik på pilen Ned ud for "Alle med linket".
  3. Kopiér linket, og indsæt det i en mail eller et sted, hvor du vil dele det.
Del en fil offentligt

Hvis du ønsker, at alle på internettet skal kunne søge efter, finde og åbne din fil, kan du dele filen offentligt. Når du deler en fil offentligt, står dit navn som ejer af filen.

1. Klik på Hent link til deling.
  2. Klik på pilen Ned ud for "Alle med linket".
  3. Klik på Mere og derefter Til – Offentligt på nettet.
  4. Klik på Gem.
  5. Klik på Udfør.

Brugere, der ikke er logget ind på en Google-konto, vises som anonyme dyr i din fil. Få flere oplysninger om anonyme dyr.

Del og samarbejd om en fil med flere end 100 brugere

Op til 100 brugere, der har adgang til at se, redigere eller kommentere, kan arbejde i en Google Docs-, Sheets- eller Slides-fil på samme tid. Når flere end 100 brugere har adgang til en fil, er det kun ejeren og visse brugere med redigeringstilladelse, der kan redigere filen.

Sådan deler og samarbejder du om en fil med flere end 100 brugere:

Udgiv filen

Opret et Google-website

Få feedback med Google Analyse

• Hvis du har brug for at indsamle mange oplysninger, kan du oprette en Google-formular. Svar registreres i et Google-regneark. Giv redigeringsadgang til de brugere, der skal behandle svarene. Hvis du vil lade flere end 100 brugere se svarene, kan du udgive regnearket på nettet og oprette et link, du kan dele med brugerne. Se, hvordan du udgiver en fil

Løs problemer med dokumenter, der deles med mange brugere

Hvis dit dokument deles med mange brugere, og der opstår problemer med nedbrud, eller det ikke opdateres hurtigt nok, kan du prøve disse tips til fejlfinding:

• I stedet for at give brugerne mulighed for at kommentere et dokument eller et regneark kan du oprette en Google-formular, hvor du indsamler feedback. Se, hvordan du opretter en Google-formular.
  • Hvis du opretter en kopi af et dokument, skal du ikke medtage lukkede kommentarer og forslag. Se, hvordan du laver en kopi
  • Slet ældre oplysninger, eller flyt data til et nyt dokument.
  • Bed brugerne om at lukke dokumentet, når de ikke bruger det.
  • Medtag kun de vigtigste oplysninger i et udgivet dokument. Kortere dokumenter indlæses hurtigere.
  • Reducer antallet af brugere med redigeringsadgang til et dokument.
  • Hvis du indsamler oplysninger fra flere dokumenter, skal du oprette et nyt, skrivebeskyttet dokument, du kan dele med et stort antal brugere.

Begræns, hvordan en fil deles

Vælg, om andre kan se, kommentere eller redigere

Når du deler en fil med andre, kan du vælge, hvad de kan gøre med den.

• Se: De kan se, men ikke ændre eller dele filen med andre.
  • Kommentere: De kan skrive kommentarer og forslag, men ikke ændre eller dele filen med andre.
  • Redigere: De kan foretage ændringer, acceptere eller afvise forslag og dele filen med andre.
Rediger, hvem dit link er delt med

Når du deler et link til en fil, bestemmer du, hvor bredt filen deles. Disse muligheder afhænger af, om du bruger din Google-konto til arbejde, skole eller Gmail.

• Til – Offentlig på nettet: Alle kan søge efter din fil på Google og få adgang til den uden at logge ind på deres Google-konto.
  • Til – Alle med linket: Alle, der har linket kan bruge din fil uden at logge ind på deres Google-konto.
  • Fra – Bestemte personer: Det er kun de brugere, du deler filen med, der kan bruge den.