Bestanden delen vanuit Google Drive

Je kunt de bestanden en mappen die je opslaat in Google Drive met iedereen delen.

Wanneer je een item vanuit Google Drive deelt, kun je zelf bepalen of andere mensen het mogen bewerken, erop mogen reageren of het alleen mogen weergeven. Op content die je deelt vanuit Google Drive, is het programmabeleid van Google Drive van toepassing.

Opmerking: Als je samen met anderen een Microsoft Office-bestand wilt bewerken, moet je het bestand eerst omzetten naar een Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand.

Stap 1: Zoek het bestand dat je wilt delen

Eén bestand delen

Je kunt kiezen hoe je een bestand wilt delen:

1. Open de app Google Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je Android-apparaat.
  2. Tik op Meer Meer naast de naam van het bestand.
  3. Tik op Mensen toevoegen.
Meerdere bestanden delen

Stap 2: Kies met wie je wilt delen en hoe anderen je bestand kunnen gebruiken

Specifieke mensen

Je kunt bestanden delen met mensen die een Google-account hebben.

1. Geef bij Mensen het e-mailadres of de Google-discussiegroep op waarmee je wilt delen.
  2. Tik op Meer Meer en dan Meldingen verzenden overslaan als je geen meldingen wilt verzenden.
  3. Tik op Verzenden Send.
Iedereen met de link naar het bestand

Je kunt andere mensen een link naar je bestand sturen, zodat het bestand kan worden gebruikt door iedereen op internet die de link heeft. Wanneer je een link naar een bestand deelt, wordt je naam weergegeven als eigenaar van het bestand.

1. Tik op Meer Meer naast de naam van het bestand.
  2. Tik op Link delen.
  3. Tik op Link kopiëren.
  4. Plak de link in een e-mail of op een andere plek waar je de link wilt delen.

Zie je de optie 'Link delen' niet en ben je geen eigenaar van het bestand, vraag dan de bestandseigenaar toestemming om het bestand te delen.

Een bestand of map openbaar delen

Als je wilt dat iedereen op internet het bestand kan zoeken, vinden en openen, kun je het openbaar delen. Wanneer je een bestand openbaar deelt, wordt je naam weergegeven als eigenaar van het bestand.

1. Tik op Meer Meer naast de naam van het bestand.
  2. Tik op Info Info en dan Link delen uitgeschakeld.
  3. Tik op de pijl-omlaag Omlaag om te kiezen wat iemand met het bestand kan doen.
  4. Plak de link op de plek waar je hem wilt delen.

Beperken hoe een bestand wordt gedeeld

Bepaal of mensen mogen weergeven, reageren of bewerken

Wanneer je een bestand met anderen deelt, bepaal je zelf wat ze met het bestand mogen doen.

• Weergeven: Mensen mogen het bestand wel bekijken, maar kunnen het niet wijzigen of met anderen delen.
  • Reageren: Mensen mogen opmerkingen en suggesties plaatsen, maar kunnen het bestand niet wijzigen of met anderen delen.
  • Bewerken: Mensen mogen wijzigingen aanbrengen, suggesties accepteren of afwijzen, en het bestand met anderen delen.
Wijzigen met wie je link wordt gedeeld

Wanneer je een link naar een bestand deelt, kun je zelf bepalen hoe breed het bestand wordt gedeeld. Deze opties zijn afhankelijk van het soort Google-account dat je gebruikt: via je werk, je school of Gmail.

• Aan - Openbaar op internet: Iedereen kan op Google je bestand opzoeken en openen, zonder in te loggen op een Google-account.
  • Aan - Iedereen met de link: Iedereen die de link heeft, kan je bestand openen, zonder in te loggen op een Google-account.
  • Uit - Specifieke mensen: Alleen mensen met wie je het bestand deelt, kunnen het gebruiken.
Met hoeveel mensen kun je delen?
  • Maximaal honderd mensen kunnen tegelijkertijd bewerken en reageren.
  • Een bestand kan door meer dan honderd mensen worden bekeken, maar het is gemakkelijker om het bestand te publiceren en een link te maken. Meer informatie over het publiceren van een bestand.
  • Een bestand kan met maximaal tweehonderd mensen of groepen worden gedeeld. Als je een bestand met meer dan tweehonderd mensen wilt delen, voeg je het toe aan een Google-discussiegroep en deel je het bestand met de groep.
  • Als je een map met veel mensen deelt, kan het enige tijd duren voordat iedereen de map kan gebruiken.

Als je een spreadsheet wilt gebruiken om informatie te verzamelen, bekijk je deze informatie over het maken van een Google-formulier. Meer informatie over hoe gegevens worden verzameld.