Veelvoorkomende problemen in Google Drive oplossen

Als je problemen hebt met het bekijken van een bestand in Google Drive, lees je hier hoe je dit probleem kunt oplossen.

1. Wacht en probeer de bestanden later opnieuw te openen

• Wacht enkele ogenblikken: Als je de melding Tijdelijke fout (502) ziet wanneer je bestanden probeert te openen in Drive, zijn de documenten tijdelijk niet beschikbaar. Dit probleem is meestal tijdelijk. Wacht dus even en probeer de bestanden opnieuw te openen.
  • Bekijk het Google Workspace-statusdashboard: Als er een bekende storing is in Drive of op de Google-servers, staat er op het Google Workspace-statusdashboard een rode cirkel naast het product. Klik op de cirkel voor meer informatie over het probleem.

2. Probeer algemene tips voor probleemoplossing

Stap 1: Controleer je internetverbinding
Als je de foutmelding 'Proberen verbinding te maken' ziet of als je documenten erg langzaam worden geladen in Drive op internet, moet je je internetverbinding controleren. Een zwakke verbinding is een veelvoorkomende oorzaak van verbindingsproblemen.
Probeer verbinding te maken met een ander netwerk en kijk of je bestanden dan wel worden geladen.
Indien je verbinding zwak of niet beschikbaar is, kun je de offline modus gebruiken. Hier vind je meer informatie over de offline modus en hoe je deze kunt instellen.
Stap 2: Controleer je browserversie
  1. Bekijk de systeemvereisten en ondersteunde browsers om te controleren of je een ondersteunde browser en een ondersteund besturingssysteem gebruikt.

Drive kan worden gebruikt met de twee meest recente versies van de belangrijkste browsers.

2. Zorg dat cookies en JavaScript® aanstaan in de browser.
  3. We raden je aan Chrome te gebruiken voor Drive.Je kunt ook proberen Drive te openen in een andere browser, zoals Mozilla® Firefox®, Microsoft® Internet Explorer® of Apple® Safari®.
Stap 4: Maak het bestand kleiner
Je kunt grote bestanden in Drive zetten, maar als je de groottelimieten overschrijdt, worden deze niet altijd goed geladen. Probeer de gegevens te verdelen over meerdere bestanden indien een bestand te groot is of dicht bij de limiet zit.
Stap 5: Schakel offline toegang in en uit
Als je een slechte internetverbinding hebt, stel je offline toegang in. Met offline toegang kun je zonder internet je documenten bekijken en bewerken. Wanneer je weer toegang hebt tot internet, worden de wijzigingen in de documenten gesynchroniseerd.

Als je offline toegang hebt ingeschakeld en je de bestanden nog steeds niet kunt openen, schakel je offline toegang uit en weer in om het probleem op te lossen. Ga naar Instellingen en vink naast Offline het vakje voor Synchroniseren voor offline bewerken aan om offline toegang aan te zetten of haal het vinkje weg om het uit te zetten.

3. Probeer geavanceerdere tips voor probleemoplossing

Stap 6: Controleer je antivirussoftware
Antivirussoftware en advertentieblokkering op je lokale systeem kunnen voor problemen zorgen bij het openen van Drive-bestanden, zoals Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties. Zorg ervoor dat deze software Google Workspace niet blokkeert.
Stap 7: Controleer je firewall -en proxyinstellingen (geavanceerd)
Aangepaste firewall- en proxyinstellingen blokkeren soms de toegang tot Drive. Controleer of je firewall- en proxyinstellingen zijn geconfigureerd voor een verbinding met Drive.
Stap 8: Check de verbeterde trackingbeveiliging in Firefox
De verbeterde trackingbeveiliging van Firefox in computerbrowsers kan ertoe leiden dat bestanden niet goed worden weergegeven. Zet verbeterde trackingbeveiliging uit om dit probleem op te lossen.
  1. Volg de stappen onder Wat te doen als een site niet meer werkt.
  2. Als de site weer werkt, kun je de site melden.

Het probleem is nog niet opgelost nadat ik deze stappen heb uitgevoerd

Andere Google Drive-problemen oplossen