Så här använder du Google Drive

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

You can store your files securely and open or edit them from any device using Google Drive.

Kom igång med Google Drive

Du får 15 GB utrymme på Drive utan kostnad. Läs mer om vad som tar upp plats på Google Drive och var du skaffar mer lagringsutrymme.

Steg 1: Ladda ned och öppna appen

Öppna appen Google Drive på en iPhone eller iPad. På startsidan hittar du

• Filer och mappar som du laddar upp eller synkroniserar
  • Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär som du skapar.

Steg 2: Ladda upp eller skapa filer

Du kan ladda upp filer från din iPhone eller iPad eller skapa filer på Google Drive.

Steg 3: Dela och organisera filer

Du kan dela filer eller mappar så att andra kan få åtkomst till, redigera eller kommentera dem.

Om du vill se filer som andra har delat med dig öppnar du avsnittet Delas med mig.

Logga ut från Google Drive

Logga ut från Drive-appen på något av följande sätt:

• Ta bort hela kontot från telefonen eller surfplattan.
  • Ta bort ditt Google-konto från enheten.
  • Logga in med ett annat konto.
  • Inaktivera konton tillfälligt.
Ta bort ditt Google-konto från enheten

Viktigt! Att du tar bort kontot från telefonen eller surfplattan innebär inte att själva kontot raderas. Du kan fortfarande använda kontot på en dator eller andra enheter.

1. Öppna Drive-appen Drive på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera konton på den här enhetenföljt av Ta bort från den här enheten.

Tips! När du tar bort ett konto tas det bort från alla appar på enheten. Det här alternativet är bra om du vill ta bort personliga uppgifter från enheten innan du ger den till någon annan.
Logga in med ett annat konto

Obs!

• Om du lägger till flera konton i Drive-appen kan du växla mellan dem.
  • Filer på Drive-appen visas separat för varje konto.
  1. Öppna Drive-appen Drive på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Välj kontot du vill använda.
Inaktivera konton tillfälligt

Om du lägger till flera konton i Drive-appen kan du tillfälligt stänga av ett eller flera av dem.

1. Öppna Drive-appen Drive på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera konton på den här enheten
  4. Bredvid kontot som du vill inaktivera tillfälligt trycker du på Av eller På .