Så här använder du Google Drive

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

You can store your files securely and open or edit them from any device using Google Drive.

Kom igång med Google Drive

Du får 15 GB utrymme på Drive utan kostnad. Läs mer om vad som tar upp plats på Google Drive och var du kan köpa mer lagringsutrymme.

Steg 1: Öppna appen

Leta upp och öppna Google Drive-appen Ikon för Google Drive på din Android-enhet. På Min enhet ser du:-

• Filer och mappar som du laddar upp eller synkroniserar
  • Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär som du skapar.

Öppna två instanser av Drive-appen

Du kan öppna två instanser av Drive-appen sida vid sida på en Android-enhet med stor skärm. Du kan till exempel öppna en PDF-fil på ena sidan av skärmen och scrolla genom dina mappar på den andra sidan.

Om enheten är > 600 dpi och har Android 12 eller senare

1. Öppna Drive-appen.
  2. Tryck på menyn Mer på ett Drive-objekt.
  3. Välj Öppna i delad vy.

Om enheten har Android N eller senare

1. Öppna Drive-appen.
  2. Öppna läget för delad skärm med en annan app.
  3. Tryck på menyn Mer på ett Drive-objekt.
  4. Välj Öppna i annat fönster.
Öppna två instanser av Drive-appen med två olika konton

Om enheten är > 600 dpi och har Android 12 eller senare

1. Öppna Drive-appen.
  2. Tryck på menyn Mer bredvid en fil.
  3. Välj Öppna i delad vy.
  4. Välj ditt profilfoto längst upp till höger i det nya fönstret.
  5. Byt konto.

Om enheten har Android N eller senare

1. Öppna Drive-appen.
  2. Öppna läget för delad skärm med en annan app.
  3. Tryck på menyn Mer på ett Drive-objekt.
  4. Välj Öppna i annat fönster.
  5. Välj ditt profilfoto längst upp till höger i det nya fönstret.
  6. Byt konto.

Steg 2: Ladda upp eller skapa filer

Du kan ladda upp filer från mobilen eller surfplattan eller skapa filer på Google Drive.

Steg 3: Dela och organisera filer

Du kan dela filer eller mappar så att andra kan få åtkomst till, redigera eller kommentera dem.

Om du vill se filer som andra har delat med dig öppnar du avsnittet Delas med mig.

Logga ut från Google Drive

När du ska logga ut från Drive på Android måste du ta bort ditt Google-konto från enheten.

Om du vill förhindra andra användare från att få tillgång till din enhet läser du om hur du ställer in ett skärmlås eller använder gästläge.

Ta bort Google-kontot

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar.
  2. Tryck på Användare och konton.
  3. Välj det konto du vill ta bort.
  4. Tryck på Ta bort konto.
  5. Bekräfta genom att trycka på Ta bort konto.