Kom igång med Google Drive

Det går att lagra och öppna dina filer överallt med Google Drive – på webben, på din hårddisk eller på språng. Så här fungerar det:

1. Skapa ett Google Drive-konto på drive.google.com.
  2. Installera Google Drive på din Android-enhet, iPhone/iPad och dator.
  3. Överför och synkronisera filer med Google Drive.

Google Drive på webben

Använd Google Drive på webben om du vill lagra och ordna alla dina filer. Du får 15 GB gratis lagringsutrymme på Google Drive, Gmail och Google Foto. Om utrymmet tar slut går det att köpa mer lagringsutrymme.

Med Google Drive på webben går det att:

• Skapa, lägga till eller överföra en fil med en enda knapp.
  • Lättare söka efter och lägga till filer som delas med dig.
  • Enkelklicka på en fil om du vill markera den och dubbelklicka om du vill öppna den.
  • Dra och släppa filer och mappar, precis som på datorn.
  • Dra nytta av förbättrad tillgänglighet.
Titta på ett videoklipp om Google Drive på webben

Funktioner i Google Drive på webben

Skapa, lägg till eller överför en fil eller mapp

Om du vill skapa eller lägga till en fil eller mapp klickar du på Ny. Klicka sedan på en av ikonerna nedan för den åtgärd du vill utföra.

• Skapa en mapp. Lägg bara till ett mappnamn och klicka på Skapa.
  • Överföra en fil. Välj en fil och klicka på Öppna.
  • : Överför en mapp. Välj en mapp och klicka på Överför.

Lägg till eller sök efter filer som delas med dig

Lägg enkelt till eller sök efter filer som delats med dig genom att klicka på Delas med mig. Välj sedan en fil och välj en av ikonerna nedan för att utföra en åtgärd.

Symbol Åtgärd
Sök efter en fil på . Den här symbolen visas endast om du redan har lagt till filen på Min enhet.
Lägg till en fil på Min enhet.
Visa fler åtgärder att vidta.

Google Drive på din mobila enhet

Om du är på språng har du ändå åtkomst till alla dina filer. Hämta Google Drive till din telefon eller surfplatta och du är klar.

Med Google Drive på din mobila enhet går det att:

• Visa, dela och ordna dina filer.
  • Överföra och lagra nya filer direkt från telefonen eller surfplattan.
  • Skriva ut filer från din mobila enhet.
  • Skanna viktiga dokument med den mobila enhetens kamera.
  • Få åtkomst till dina filer även när du inte är ansluten till internet.

Google Drive på datorn

Hämta Google Drive till din Mac/PC om du vill att filer på datorn synkroniseras med dina filer lagrade på webben. Det innebär att allt du delar, flyttar, ändrar eller lägger i papperskorgen återspeglas i Google Drive på webben nästa gång datorn synkroniseras.

Med Google Drive på Mac/PC går det att:

• Dra filer till och från mappen.
  • Byta namn på filer.
  • Flytta filer och mappar.
  • Redigera och spara filer.
  • Flytta filer till papperskorgen.
  • Få åtkomst till dina filer även när du inte är ansluten till internet.