Kom igång med Google Drive

Lagra dina filer på ett säkert sätt och få tillgång till dem från vilken enhet som helst med hjälp av Google Drive. Du kan också öppna och redigera dina filer från vilken enhet som helst.

Du får automatiskt 15 GB lagringsutrymme gratis och du kan köpa mer lagringsutrymme.

Dina 15 GB lagringsutrymme omfattar:

• Google Drive
  • Google Foto
  • Gmail

Min enhet

Min enhet är mappen som innehåller de filer och mappar som du skapar. Du får tillgång till dina filer från olika enheter genom att logga in på ditt Google-konto.

Vad ser jag på Min enhet?

• Filer och mappar som du laddar upp eller synkroniserar.
  • Google Dokument, Kalkylark och Presentationer som du skapar.

Öppna drive.google.com eller ladda ned appen

Det finns flera sätt att använda Google Drive. För mesta möjliga flexibilitet hämtar du appen både för datorn och mobila enheter.

Alternativ 1: Använd en webbläsare och öppna drive.google.com.

Alternativ 2: Ladda ned appen för Android eller iPhone/iPad.

Alternativ 3: Hämta skrivbordsappen och synkronisera filer automatiskt från datorn.

Ladda upp filer

Om du vill spara filer på Min enhet kan du:

Ordna filer

Dela filer

Du kan dela filer och mappar så att andra kan redigera, visa eller kommentera dem.

Delat med dig

Om du vill se filer som andra personer har delat med dig öppnar du avsnittet Delas med mig på Min enhet. Läs mer om delade filer.