Google Drive gebruiken

Wil je geavanceerde Google Workspace-functies voor je bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

You can store your files securely and open or edit them from any device using Google Drive.

Aan de slag met Google Drive

Je krijgt kosteloos 15 GB opslagruimte in je Drive. Bekijk meer informatie over welke items opslagruimte in beslag nemen in Google Drive en waar je meer opslagruimte kunt kopen.

Stap 1: Open de app

Zoek en open de Google Drive-app Google Drive-icoon op je Android-apparaat. In Mijn Drive vind je het volgende:

• Bestanden en mappen die je uploadt of synchroniseert
  • Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -formulieren die je maakt

2 instanties van de Drive-app openen

Je kunt 2 instanties van de Drive-app naast elkaar openen op een Android-apparaat met een groot scherm. Je kunt bijvoorbeeld een pdf openen aan de ene kant van het scherm terwijl je aan de andere kant door de mappen scrollt.

Als je apparaat meer dan 600 dpi en Android 12 of hoger heeft

1. Open de Drive-app.
  2. Tik bij een Drive-item op Menu Meer.
  3. Selecteer Openen in gesplitste weergave.

Als je apparaat Android N of hoger heeft

1. Open de Drive-app.
  2. Open de modus voor gesplitst scherm met een andere app.
  3. Tik bij een Drive-item op Menu Meer.
  4. Selecteer Openen in een ander venster.
2 instanties van de Drive-app openen met 2 verschillende accounts

Als je apparaat meer dan 600 dpi en Android 12 of hoger heeft

1. Open de Drive-app.
  2. Tik naast een bestand op Menu Meer.
  3. Selecteer Openen in gesplitste weergave.
  4. Selecteer rechtsboven in het nieuwe venster je profielfoto.
  5. Wissel van account.

Als je apparaat Android N of hoger heeft

1. Open de Drive-app.
  2. Open de modus voor gesplitst scherm met een andere app.
  3. Tik bij een Drive-item op Menu Meer.
  4. Selecteer Openen in een ander venster.
  5. Selecteer rechtsboven in het nieuwe venster je profielfoto.
  6. Wissel van account.

Stap 2: Upload of maak bestanden

Je kunt bestanden uploaden vanaf je telefoon of tablet en bestanden maken in Google Drive.

Stap 3: Deel en orden bestanden

Je kunt bestanden of mappen delen, zodat andere mensen ze kunnen bekijken, bewerken of erop kunnen reageren.

Als je bestanden wilt vinden die andere mensen met je hebben gedeeld, ga je naar het gedeelte Gedeeld met mij.

Uitloggen bij Google Drive

Als je wilt uitloggen bij Drive op Android, verwijder je je Google-account van je apparaat.

Je kunt eenvoudig voorkomen dat andere gebruikers toegang tot je apparaat krijgen. Lees meer informatie over het instellen van de schermvergrendeling of het gebruiken van de gastmodus.

Je Google-account verwijderen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app.
  2. Tik op Gebruikers en accounts.
  3. Selecteer het account dat je wilt verwijderen.
  4. Tik op Account verwijderen.
  5. Tik op Account verwijderen om dit te bevestigen.