Aan de slag met Google Drive

Met Google Drive kun je je bestanden veilig opslaan en vanaf elk apparaat benaderen. Je kunt je bestanden ook vanaf elk apparaat openen en bewerken.

Je krijgt automatisch 15 GB gratis opslagruimte en als het nodig is kun je meer opslagruimte kopen.

Je 15 GB opslagruimte wordt gedeeld door:

• Google Drive
  • Google Foto's
  • Gmail

Mijn schijf

Mijn schijf is de map waarin de bestanden en mappen die je maakt, worden opgeslagen. Je kunt je bestanden vanaf verschillende apparaten openen door in te loggen bij je Google-account.

Wat staat er in 'Mijn schijf'?

• Bestanden en mappen die je uploadt of synchroniseert.
  • Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties die je maakt.

Ga naar drive.google.com of download de app

Er zijn verschillende manieren om Google Drive te gebruiken. Wil je veel flexibiliteit, dan raden we je aan de app zowel op je computer als op je mobiele apparaat te downloaden.

OPTIE 1: open een browser en ga naar drive.google.com.

OPTIE 2: download de app voor Android of iPhone/iPad.

OPTIE 3: download de desktop-app om bestanden vanaf je computer automatisch te synchroniseren.

Bestanden uploaden

Je kunt als volgt bestanden opslaan in 'Mijn schijf':

Bestanden ordenen

Bestanden delen

Je kunt bestanden en mappen met anderen delen, zodat ze de items kunnen weergeven, bewerken of erop kunnen reageren.

Met jou gedeeld

Bestanden die andere mensen met je hebben gedeeld, worden opgeslagen in het gedeelte Gedeeld met mij van 'Mijn schijf'. Meer informatie over gedeelde bestanden.

Evan is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat je van deze pagina vindt.