Google Drive gebruiken

Wil je geavanceerde Google Workspace-functies voor je bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

You can store your files securely and open or edit them from any device using Google Drive.

Aan de slag met Google Drive

Je krijgt kosteloos 15 GB opslagruimte in je Drive. Ontdek meer informatie over welke items opslagruimte in beslag nemen in Google Drive en waar je meer opslagruimte kunt kopen.

Stap 1: Ga naar drive.google.com

Ga op je computer naar drive.google.com

Mijn Drive heeft:

• Bestanden en mappen die je uploadt of synchroniseert
  • Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -formulieren die je maakt

Back-ups van bestanden maken en bestanden synchroniseren vanaf je Mac of pc

Tip: Je kunt kiezen tussen Home en Mijn Drive als de startpagina van Google Drive. Als je de startpagina wilt wijzigen, ga je naar Instellingen en dan Instellingen. Selecteer je voorkeur onder Startpagina.

• Aanbevolen bestanden en mappen die onlangs zijn geopend, gedeeld of bewerkt.
  • Filterchips waarmee je voorgestelde bestanden makkelijk kunt vinden op type, mensen, wijzigingsdatum of de locatie in Drive.

of selecteer de optie Wijzigen in Mijn Drive in de banner op de homepagina.

• Aanbevolen bestanden en mappen die onlangs zijn geopend, gedeeld of bewerkt.
  • Filterchips waarmee je voorgestelde bestanden makkelijk kunt vinden op type, mensen, wijzigingsdatum of de locatie in Drive.

of selecteer de optie Wijzigen in Mijn Drive in de banner op de homepagina.

Stap 2: Upload of maak bestanden

Je kunt bestanden uploaden vanaf je computer en bestanden maken in Google Drive.

Stap 3: Deel en orden bestanden

Je kunt bestanden of mappen delen, zodat andere mensen ze kunnen bekijken, bewerken of erop kunnen reageren.

Als je bestanden wilt vinden die andere mensen met je hebben gedeeld, ga je naar het gedeelte Gedeeld met mij.

Uitloggen bij Google Drive

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto.
    • Als je een foto niet ziet, zie je misschien de accountafbeelding  .
  3. Klik op Uitloggen.