Google Drive gebruiken

Wil je geavanceerde Google Workspace-functies voor je bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

You can store your files securely and open or edit them from any device using Google Drive.

Aan de slag met Google Drive

Je krijgt kosteloos 15 GB opslagruimte in je Drive. Bekijk meer informatie over welke items opslagruimte in beslag nemen in Google Drive en waar je meer opslagruimte kunt krijgen.

Stap 1: Download en open de app

Open de Google Drive-app op je iPhone of iPad. Op de homepage vind je het volgende:

• Bestanden en mappen die je uploadt of synchroniseert
  • Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -formulieren die je maakt

Stap 2: Upload of maak bestanden

Je kunt bestanden uploaden vanaf je iPhone of iPad, maar ook bestanden maken in Google Drive.

Stap 3: Deel en orden bestanden

Je kunt bestanden of mappen delen, zodat andere mensen ze kunnen bekijken, bewerken of erop kunnen reageren.

Als je bestanden wilt vinden die andere mensen met je hebben gedeeld, ga je naar het gedeelte Gedeeld met mij.

Uitloggen bij Google Drive

Voer een van de volgende acties uit om uit te loggen bij de Drive-app:

• Verwijder je hele account van je telefoon of tablet.
  • Verwijder je Google-account van je apparaat.
  • Log in met een ander account.
  • Zet accounts tijdelijk uit.
Je Google-account van je apparaat verwijderen

Tip: Als je je account van een telefoon of tablet verwijdert, wordt het account zelf niet verwijderd. Je kunt je account dus gewoon blijven gebruiken op je computer of andere apparaten.

1. Open de Drive-app Drive op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Accounts op dit apparaat beheren en dan Verwijderen van dit apparaat.

Tip: Als je een account verwijdert, wordt het verwijderd uit alle apps op het apparaat. Deze optie is bijvoorbeeld handig als je persoonlijke informatie van je apparaat wilt verwijderen voordat je het aan iemand anders geeft.
Inloggen met een ander account

Belangrijk:

• Als je meerdere accounts toevoegt aan de Drive-app, kun je schakelen tussen deze accounts.
  • De bestanden in de Drive-app worden voor elk account gescheiden gehouden.
  1. Open de Drive-app Drive op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Selecteer het account dat je wilt gebruiken.
Accounts tijdelijk uitzetten

Als je meerdere accounts toevoegt aan de Drive-app, kun je een of meer daarvan tijdelijk uitzetten.

1. Open de Drive-app Drive op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Accounts beheren op dit apparaat.
  4. Tik op Uit  of Aan  naast het account dat je tijdelijk wilt uitzetten.