Google Driven käyttäminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit tallentaa tiedostojasi turvallisesti ja avata ja muokata niitä millä tahansa laitteella Google Driven avulla.

Google Driven käytön aloittaminen

Saat 15 Gt tilaa Driveen maksutta. Katso, mikä vie tilaa Google Drivessa ja mistä voit ostaa lisää tilaa.

Vaihe 1: Avaa sovellus

Etsi ja avaa Google Drive ‑sovellus Google Drive ‑kuvake Android-laitteella. Omassa Drivessa näet

• sinne lataamasi tai synkronoimasi tiedostot ja kansiot
  • luomasi Google Docs-, Sheets-, Slides- ja Forms-tiedostot.

Kahden Drive-sovelluksen avaaminen

Voit avata kaksi Drive-sovellusta rinnakkain Android-laitteella, jossa on suuri näyttö. Voit esimerkiksi avata PDF-tiedoston näytön toiselle puolelle ja selata toisella puolella kansioita.

Laitteet, joiden tarkkuus on alle 600 dpi sekä Android 12 tai uudemmat

1. Avaa Drive-sovellus.
  2. Valitse Valikko Lisää missä tahansa Drivessa.
  3. Valitse Avaa jaetussa näkymässä.

Android N tai uudemmat

1. Avaa Drive-sovellus.
  2. Siirry kahtia jaetun näytön tilaan toisella sovelluksella.
  3. Valitse Valikko Lisää missä tahansa Drivessa.
  4. Valitse Avaa toisessa ikkunassa.
Kahden Drive-sovelluksen avaaminen kahdella eri tilillä

Laitteet, joiden tarkkuus on alle 600 dpi sekä Android 12 tai uudemmat

1. Avaa Drive-sovellus.
  2. Valitse tiedoston vierestä Valikko Lisää.
  3. Valitse Avaa jaetussa näkymässä.
  4. Valitse profiilikuva uuden ikkunan oikeasta yläreunasta.
  5. Vaihda tiliä.

Android N tai uudemmat

1. Avaa Drive-sovellus.
  2. Siirry kahtia jaetun näytön tilaan toisella sovelluksella.
  3. Valitse Valikko Lisää missä tahansa Drivessa.
  4. Valitse Avaa toisessa ikkunassa.
  5. Valitse profiilikuva uuden ikkunan oikeasta yläreunasta.
  6. Vaihda tiliä.

Vaihe 2: Lataa tai luo tiedostoja

Voit ladata tiedostoja puhelimelta tai tabletilta tai luoda tiedostoja Google Drivessa.

Vaihe 3: Jaa ja järjestä tiedostoja

Voit jakaa tiedostoja tai kansioita, jotta muut voivat käyttää, muokata tai kommentoida niitä.

Siirtymällä Jaettu minulle ‑osioon näet tiedostot, jotka muut ovat jakaneet sinulle.

Kirjautuminen ulos Google Drivesta

Voit kirjautua ulos Drivesta Android-laitteella poistamalla Google-tilin laitteelta.

Jos haluat estää muita käyttämästä laitetta, lue lisää näytön lukituksen käyttöönotosta ja vierastilan käyttämisestä.

Google-tilin poistaminen

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Valitse poistettava tili.
  4. Valitse Poista tili.
  5. Vahvista napauttamalla Poista tili.