Google Drive gebruiken

Wil je meer uit Google Drive halen voor werk of school? Meld je kosteloos aan voor een proefperiode voor Google Workspace.

You can store your files securely and open or edit them from any device using Google Drive.

Aan de slag met Google Drive

Je krijgt kosteloos 15 GB opslagruimte in je Drive. Bekijk meer informatie over welke items opslagruimte in beslag nemen in Google Drive en waar je meer opslagruimte kunt kopen.

Stap 1: Open de app

Zoek en open de Google Drive-app Google Drive-icoon op je Android-apparaat. In Mijn Drive zie je het volgende:

• Bestanden en mappen die je uploadt of synchroniseert
  • Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -formulieren die je maakt

Stap 2: Upload of maak bestanden

Je kunt bestanden uploaden vanaf je telefoon of tablet en bestanden maken in Google Drive.

Stap 3: Deel en orden bestanden

Je kunt bestanden of mappen delen, zodat andere mensen ze kunnen bekijken, bewerken of erop kunnen reageren.

Als je bestanden wilt bekijken die andere mensen met je hebben gedeeld, ga je naar het gedeelte Gedeeld met mij.