Google Drive gebruiken

Wil je meer uit Google Drive halen voor werk of school? Meld je kosteloos aan voor een proefperiode voor Google Workspace.

You can store your files securely and open or edit them from any device using Google Drive.

Aan de slag met Google Drive

Je krijgt kosteloos 15 GB opslagruimte in je Drive. Bekijk meer informatie over welke items opslagruimte in beslag nemen in Google Drive en waar je meer opslagruimte kunt kopen.

Stap 1: Open de app

Zoek en open de Google Drive-app Google Drive-icoon op je Android-apparaat. In Mijn Drive zie je het volgende:

• Bestanden en mappen die je uploadt of synchroniseert
  • Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -formulieren die je maakt

Meerdere instanties van de Drive-app openen

Je kunt 2 instanties van de Drive-app naast elkaar openen op een Android-apparaat met een groot scherm. Je kunt bijvoorbeeld een pdf openen aan de ene kant van het scherm terwijl je aan de andere kant door de mappen scrollt.

Als je apparaat >600 dpi en Android 12 of hoger heeft

1. Open de Drive-app.
  2. Tik bij een Drive-item op Menu Meer.
  3. Selecteer Openen in nieuw venster.

Als je apparaat Android N of hoger gebruikt

1. Open de Drive-app.
  2. Open de modus voor gesplitst scherm met een andere app.
  3. Tik bij een Drive-item op Menu Meer.
  4. Selecteer Openen in ander venster.

Stap 2: Upload of maak bestanden

Je kunt bestanden uploaden vanaf je telefoon of tablet en bestanden maken in Google Drive.

Stap 3: Deel en orden bestanden

Je kunt bestanden of mappen delen, zodat andere mensen ze kunnen bekijken, bewerken of erop kunnen reageren.

Als je bestanden wilt bekijken die andere mensen met je hebben gedeeld, ga je naar het gedeelte Gedeeld met mij.