Ladda upp filer och mappar till Google Drive

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan ladda upp, öppna, visa, dela och redigera filer med Google Drive. När du laddar upp en fil till Google Drive tar den plats på din enhet, även om du laddar upp till en mapp som ägs av någon annan.

Filtyper

• Dokument
  • Bilder
  • Ljud
  • Video

Ladda upp filer och mappar

På datorn kan du ladda upp från drive.google.com eller skrivbordet. Du kan ladda upp filer i privata eller delade mappar.

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Ny följt av Filuppladdning eller Mappuppladdning uppe till vänster.
  3. Välj den fil eller mapp som du vill ladda upp.

Dra filer till Google Drive

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Öppna eller skapa en mapp.
  3. Ladda upp filer och mappar genom att dra dem till Google Drive-mappen.

Använda Drive för datorn

1. Installera programmet på datorn.
  2. På datorn ser du en mapp som heter Google Drive.
  3. Dra filer eller mappar till denna mapp. De laddas upp till Drive och du hittar dem på drive.google.com.

Spara från utskriftsvy

Viktigt! Kontrollera att du har installerat tillägget Spara på Google Drive

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna sidan, bilden eller filen som du vill skriva ut.
  3. Klicka på Arkiv följt av Skriv ut högst upp.
  4. I fönstret väljer du Spara på Drive eller klickar på Se mer följt av Spara på Drive.
  5. Klicka på Skriv ut.

Konvertera dokument till Google-format

Om du vill ladda upp filer som Microsoft Word-dokument kan du ändra en inställning för att konvertera filer.

Viktigt! Du kan bara ändra inställningarna för Google Drive från datorn.

1. Öppna drive.google.com/drive/settings på datorn.
  2. Markera rutan bredvid Konvertera uppladdningar.

Ladda upp filer med samma namn

Om du laddar upp en fil med samma namn laddar Google Drive upp den som en version av filen som redan finns på Google Drive.

Om du vill behålla båda filerna:

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Ladda upp en fil.
  3. Klicka på Behåll som en separat fil.