Ladda upp filer och mappar till Google Drive

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan ladda upp, öppna, visa, dela och redigera filer med Google Drive. När du laddar upp en fil till Google Drive tar den plats på din enhet, även om du laddar upp till en mapp som ägs av någon annan.

Filtyper

• Dokument
  • Bilder
  • Ljud
  • Video

Ladda upp och söka efter filer

1. Öppna Google Drive-appen på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Lägg till Lägg till fråga.
  3. Tryck på Ladda upp.
  4. Leta reda på och tryck på de filer du vill ladda upp.
  5. Hitta filer på Min enhet tills du flyttar dem.

Konvertera dokument till Google-format

Om du vill ladda upp filer som Microsoft Word-dokument kan du ändra en inställning för att konvertera filer.

Viktigt! Du kan bara ändra inställningarna för Google Drive från datorn.

Aktivera och inaktivera mobildata

Du kan välja att använda din mobildata eller bara använda wifi för att överföra filer.

1. Öppna Google Drive-appen på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Klicka på Meny Meny följt av  Inställningar uppe till höger.
  3. Under Dataanvändning slår du på eller av Överför filer endast via wifi.