Ladda upp filer och mappar till Google Drive

Du kan ladda upp, visa, dela och redigera filer med Google Drive. När du laddar upp en fil till Google Drive tar den plats på din enhet, även om du laddar upp till en mapp som ägs av någon annan.

Filtyper

• Dokument
  • Bilder
  • Ljud
  • Videoklipp

Ladda upp och visa filer

På datorn kan du ladda upp från drive.google.com eller skrivbordet. Du kan ladda upp filer i privata eller delade mappar.

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Överst till vänster klickar du på Ny följt av Filuppladdning.
  3. Välj den fil du vill ladda upp.

Dra filer till Google Drive

1. På datorn öppnar du drive.google.com.
  2. Öppna eller skapa en mapp.
  3. Ladda upp filer och mappar genom att dra dem till Google Drive-mappen.

Använda Säkerhetskopiera och synkronisera

1. Installera programmet på datorn.
  2. På datorn ser du en mapp som heter Google Drive.
  3. Dra filer eller mappar till denna mapp. De kommer att laddas upp till Drive och du ser dem på drive.google.com.

Konvertera dokument till Google-format

Om du vill ladda upp filer som Microsoft Word-dokument kan du ändra en inställning för att konvertera filer.

Obs! Du kan bara ändra inställningarna för Google Drive från datorn.

1. Öppna drive.google.com/drive/settings på datorn.
  2. Markera rutan bredvid Konvertera uppladdningar.

Ladda upp filer med samma namn

Om du laddar upp en fil med samma namn laddar Google Drive upp den som en version av filen som redan finns på Google Drive.

Om du vill behålla båda filerna:

1. På datorn öppnar du drive.google.com.
  2. Ladda upp en fil.
  3. Klicka på Behåll som en separat fil.