Last opp filer og mapper til Google Disk

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag

Du kan laste opp, åpne, dele og redigere filer med Google Disk. Når du laster opp en fil til Google Disk, tar den opp plass i Disk-området ditt, selv om du laster den opp til en mappe som eies av noen andre.

Filtyper

• dokumenter
  • bilder
  • lydfiler
  • videoer

Last opp filer og mapper

På en datamaskin kan du laste opp filer via drive.google.com eller fra skrivebordet. Du kan laste opp filer til private eller delte mapper.

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Øverst til venstre klikker du på Ny etterfulgt av Filopplasting eller Mappeopplasting.
  3. Velg filen eller mappen du vil laste opp.

Dra filer til Google Disk

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne eller opprett en mappe.
  3. For å laste opp filer og mapper, dra dem inn i Google Disk-mappen.

Bruk Disk for datamaskiner

1. Installer programmet på datamaskinen.
  2. Deretter finner du mappen «Google Disk» på datamaskinen.
  3. Dra filer eller mapper inn i den mappen. De blir da lastet opp til Disk, og du kan finne dem på drive.google.com.

Lagre fra utskriftsvisningen

Viktig: Se til at du har installert utvidelsen «Lagre i Google Disk»

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Åpne siden, bildet eller filen du vil skrive ut.
  3. Øverst klikker du på Fil etterfulgt av Skriv ut.
  4. I vinduet velger du Lagre i Disk eller klikker på Se flere etterfulgt av Lagre i Disk.
  5. Klikk på Skriv ut.

Konverter dokumenter til Google-formater

Hvis du vil laste opp Microsoft Word-dokumenter eller andre filer, kan du endre en innstilling for å konvertere dem.

Viktig: Når du skal endre innstillinger for Google Disk, må du gjøre det via datamaskinen.

1. Gå til drive.google.com/drive/settings på en datamaskin.
  2. Merk av i boksen ved siden av «Konverter opplastinger».

Last opp filer med samme navn

Hvis du laster opp en fil med samme navn, laster Google Disk opp filen som en versjon av filen som allerede er lagret i Google Disk.

Slik beholder du begge filene:

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Last opp en fil.
  3. Klikk på Behold som separat fil.