Bestanden en mappen uploaden naar Google Drive

Wil je geavanceerde Google Workspace-functies voor je bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt bestanden uploaden, openen, delen en bewerken met Google Drive. Een bestand dat je uploadt naar Google Drive neemt ruimte in je Drive in beslag, zelfs als je het uploadt naar een map die het eigendom is van iemand anders.

Typen bestanden

• Documenten
  • Afbeeldingen
  • Audio
  • Video

Bestanden en mappen uploaden

Je kunt bestanden rechtstreeks vanaf je computer uploaden of door op je computer naar drive.google.com te gaan. Je kunt bestanden uploaden naar privémappen of gedeelde mappen.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik linksboven op Nieuw en dan Bestanden uploaden of Map uploaden.
  3. Kies het bestand dat of de map die je wilt uploaden.

Bestanden naar Google Drive slepen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Open of maak een map.
  3. Upload bestanden en mappen door ze naar de Google Drive-map te slepen.

Drive voor desktop gebruiken

1. Installeer de app op je computer.
  2. Check of er een map op je computer staat met de naam Google Drive.
  3. Sleep bestanden of mappen naar die map. De items worden vervolgens geüpload naar Drive, waarna je ze kunt vinden op drive.google.com.

Opslaan vanuit de afdrukweergave

Belangrijk: Zorg ervoor dat je de extensie Opslaan in Google Drive hebt geïnstalleerd.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Open de pagina, de afbeelding of het bestand dat je wilt afdrukken.
  3. Klik bovenaan op Bestand en dan Afdrukken.
  4. Selecteer in het venster de optie Opslaan in Drive of klik op Meer tonen en dan Opslaan in Drive.
  5. Klik op Afdrukken.

Documenten converteren naar Google-indelingen

Als je bestanden zoals Microsoft Word-documenten wilt uploaden, kun je deze ook meteen naar de Google-indeling converteren. Hiervoor hoef je alleen maar een instelling te wijzigen.

Belangrijk: Je kunt Google Drive-instellingen alleen wijzigen vanaf je computer.

1. Ga op je computer naar drive.google.com/drive/settings.
  2. Vink het selectievakje aan naast Uploads converteren.

Bestanden met dezelfde naam uploaden

Als je een bestand met dezelfde naam uploadt, uploadt Google Drive het bestand als een revisie van het bestand dat al in Google Drive staat.

Als je beide bestanden wilt behouden, doe je het volgende:

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Upload een bestand.
  3. Klik op Als afzonderlijk bestand bewaren.