Bestanden en mappen uploaden

U kunt bestanden, afbeeldingen en video's uploaden naar Google Drive op het web zodat u er altijd en overal aan kunt werken.

Bestanden uploaden

Er zijn twee manieren om bestanden te uploaden naar Google Drive.

Slepen en neerzetten

Als u de nieuwste versies van Chrome of Firefox gebruikt, kunt u een map van uw bureaublad naar Google Drive slepen. U kunt ook bestanden rechtstreeks naar mappen of submappen slepen.

Bestanden uploaden via Google Drive

Bestanden uploaden via Google Drive:

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Nieuw.
  3. Selecteer Bestanden uploaden.
  4. Selecteer het bestand dat u wilt uploaden. Als u meerdere bestanden wilt selecteren, drukt u op Ctrl (PC) of Command (Mac) en klikt u op alle bestanden die u wilt uploaden.
  5. De voortgang van het uploaden wordt weergegeven in een dialoogvenster. Klik op de bestandsnaam om het bestand te openen. Klik op de X om het vak te sluiten.

Mappen uploaden

U kunt op twee manieren via Chrome mappen uploaden naar Google Drive. Het uploaden van mappen is niet beschikbaar in andere browsers.

Mappen slepen en neerzetten

Als u de nieuwste versie van Chrome gebruikt, kunt u een map van uw bureaublad naar Google Drive slepen. De map, alle submappen en alle bestanden worden meteen geüpload.

Mappen uploaden via de knop 'NIEUW'

Mappen uploaden via de knop 'NIEUW':

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Nieuw.
  3. Selecteer Map uploaden. Als 'Uploaden van mappen inschakelen' wordt weergegeven, moet u Chrome updaten naar de nieuwste versie.
  4. Selecteer een of meer mappen die u wilt uploaden.
  5. De voortgang van het uploaden wordt weergegeven in een dialoogvenster. Klik op de mapnaam om de map te openen. Klik op de X om het vak te sluiten.