Bestanden en mappen uploaden naar Google Drive

Gebruik Google Drive als je bestanden wilt kunnen bekijken, delen en bewerken vanaf elk apparaat. Je kunt verschillende bestandstypen uploaden, zoals:

• Documenten
  • Afbeeldingen
  • Audio
  • Video

Bestanden uploaden en bekijken

Je kunt bestanden en mappen uploaden vanaf elk apparaat.

Android-apparaten
  1. Open de Google Drive-app.
  2. Tik op Toevoegen .
  3. Tik op Uploaden.
  4. Zoek de bestanden die je wilt uploaden en tik erop.
  5. Geüploade bestanden worden weergegeven in 'Mijn schijf' totdat je ze verplaatst.
iPhone en iPad
  1. Open de Google Drive-app.
  2. Tik op Toevoegen .
  3. Tik op Uploaden.
  4. Zoek de bestanden die je wilt uploaden en tik erop.
  5. Klik boven aan het scherm op Gereed om te uploaden.
  6. Onder aan het scherm wordt een statusbalk weergegeven. Tik op Map openen om je bestand te bekijken.
Internet

OPTIE 1: Sleep bestanden naar Google Drive en zet ze neer.

OPTIE 2: Gebruik de uploader voor bestanden.

Opmerking: Als je volledige mappen wilt uploaden, heb je de nieuwste versie van Chrome nodig.

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Nieuw.
  3. Klik op Bestanden uploaden of Map uploaden.
  4. Kies het bestand dat je wilt uploaden. Tip: als je meerdere bestanden wilt selecteren, druk je op Ctrl (pc) of ⌘ (Mac) en klik je op alle bestanden die je wilt uploaden.

Er wordt een venster weergegeven met de uploadstatus. Klik op de bestandsnaam om het bestand te openen. Als je het vak wilt sluiten, klik je op Sluiten .

Documenten omzetten naar Google-indelingen

Als je bestanden zoals Microsoft Word-documenten wilt uploaden, kun je een instelling wijzigen zodat je bestanden kunt omzetten.

Internet

Opmerking: Je kunt Google Drive-instellingen alleen wijzigen vanaf je computer.

1. Ga op een computer naar drive.google.com/drive/settings.
  2. Vink het selectievakje aan naast 'Uploads converteren'.

Andrea is a Google Drive expert and wrote this page. Help her improve it by leaving feedback below.