Bestanden en mappen uploaden naar Google Drive

Wil je meer uit Google Drive halen voor werk of school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor G Suite.

Je kunt bestanden uploaden, bekijken, delen en bewerken met Google Drive. Een bestand dat je uploadt naar Google Drive, neemt ruimte in je Drive in beslag, zelfs als je het uploadt naar een map die eigendom is van iemand anders.

Typen bestanden

• Documenten
  • Afbeeldingen
  • Audio
  • Video

Bestanden uploaden en bekijken

1. Open de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Toevoegen Vraag toevoegen.
  3. Tik op Uploaden.
  4. Zoek en tik op de bestanden die je wilt uploaden.
  5. Geüploade bestanden worden weergegeven in 'Mijn Drive' totdat je ze verplaatst.

Tip: Als je een map wilt uploaden, open je Drive op je computer.

Documenten converteren naar Google-indelingen

Als je bestanden zoals Microsoft Word-documenten wilt uploaden, kun je deze ook meteen naar de Google-indeling converteren. Hiervoor hoef je alleen maar een instelling te wijzigen.

Opmerking: Je kunt Google Drive-instellingen alleen wijzigen vanaf je computer.

Het gebruik van mobiele data in- of uitschakelen

Je kunt ervoor kiezen mobiele data of alleen wifi te gebruiken voor het overzetten van bestanden.

1. Open de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Klik rechtsboven op Menu Menu en dan  Instellingen.
  3. Schakel onder 'Datagebruik' de optie Bestanden alleen via wifi overzetten in of uit.