Bestanden en mappen uploaden naar Google Drive

Wil je meer uit Google Drive halen voor werk of school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor G Suite.

Je kunt bestanden uploaden, bekijken, delen en bewerken met Google Drive. Een bestand dat je uploadt naar Google Drive, neemt ruimte in je Drive in beslag, zelfs als je het uploadt naar een map die eigendom is van iemand anders.

Typen bestanden

• Documenten
  • Afbeeldingen
  • Audio
  • Video

Bestanden en mappen uploaden

Je kunt bestanden rechtstreeks vanaf je computer uploaden of door op je computer naar drive.google.com te gaan. Je kunt bestanden uploaden naar privémappen of gedeelde mappen.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik linksboven op Nieuw en dan Bestanden uploaden of Map uploaden.
  3. Kies het bestand of de map die je wilt uploaden.

Bestanden naar Google Drive slepen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Open of maak een map.
  3. Upload bestanden en mappen door ze naar de Google Drive-map te slepen.

'Back-up en synchronisatie' gebruiken

1. Installeer de app op je computer.
  2. Controleer of er een map op je computer staat met de naam 'Google Drive'.
  3. Sleep bestanden of mappen naar die map. De items worden vervolgens geüpload naar Drive en na een poosje kun je ze zien op drive.google.com.

Documenten converteren naar Google-indelingen

Als je bestanden zoals Microsoft Word-documenten wilt uploaden, kun je deze ook meteen naar de Google-indeling converteren. Hiervoor hoef je alleen maar een instelling te wijzigen.

Opmerking: Je kunt Google Drive-instellingen alleen wijzigen vanaf je computer.

1. Ga op een computer naar drive.google.com/drive/settings.
  2. Vink het selectievakje aan naast 'Uploads converteren'.

Bestanden met dezelfde naam uploaden

Als je een bestand met dezelfde naam uploadt, uploadt Google Drive het bestand als een revisie van het bestand dat al in Google Drive staat.

Als je beide bestanden wilt behouden, doe je het volgende:

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Upload een bestand.
  3. Klik op Als afzonderlijk bestand bewaren.