Bestanden en mappen uploaden naar Google Drive

Je kunt bestanden uploaden, bekijken, delen en bewerken met Google Drive.

Typen bestanden

• Documenten
  • Afbeeldingen
  • Audio
  • Video

Bestanden uploaden en bekijken

Je kunt bestanden rechtstreeks uploaden vanaf je computer of door op je computer naar drive.google.com te gaan. De bestanden kunnen worden geüpload naar privémappen of gedeelde mappen.

Bestanden naar Google Drive slepen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Open of maak een map.
  3. Upload bestanden en mappen door ze naar de Google Drive-map te slepen.

De Google Drive-app voor je Mac/pc gebruiken

1. Installeer de app op je computer.
  2. Controleer of er een map op je computer staat met de naam 'Google Drive'.
  3. Sleep bestanden of mappen naar die map. De bestanden worden vervolgens geüpload naar Drive en na een poosje kun je ze zien op drive.google.com.

Documenten converteren naar Google-indelingen

Als je bestanden zoals Microsoft Word-documenten wilt uploaden, kun je deze ook meteen naar de Google-indeling converteren. Hiervoor hoef je alleen maar een instelling te wijzigen.

Opmerking: Je kunt Google Drive-instellingen alleen wijzigen vanaf je computer.

1. Ga op een computer naar drive.google.com/drive/settings.
  2. Vink het selectievakje aan naast 'Uploads converteren'.

Bestanden met dezelfde naam uploaden

Als je een bestand met dezelfde naam uploadt, uploadt Google Drive het bestand als een revisie van het bestand dat al in Google Drive staat.

Als je beide bestanden wilt behouden:

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Upload een bestand.
  3. Klik op Als afzonderlijk bestand bewaren.

Evan is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat je van deze pagina vindt.