Lagra och spela upp video i Google Drive

Du kan lagra och spela upp videor direkt från Google Drive.

Läs mer om hur du laddar upp filer och mappar till Google Drive.

Så spelar du upp videofilmer

Så här hittar du dina videor:

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på nedåtpilen i rutan där det står Sök på Drive.
  3. Klicka på Videor i rutan Typ.
  4. Klicka på Sök.

Så här spelar du upp videon:

1. Dubbelklicka på filen.
  2. Om du vill spela upp den i helskärmsläge klickar du på Helskärm fullscreen nedtill.

Begränsningar och felmeddelanden

Begränsningar för video

• Du kan lagra upp till 5 TB video om du har köpt minst den mängden lagringsutrymme. I annat fall begränsas du av hur mycket tillgängligt lagringsutrymme du har.
  • Du kan ladda upp videor i vilken upplösning som helst, men den maximala upplösningen vid uppspelning är 1 920 x 1 080.

Filtyper för video

Format som stöds

Alla videotyper fungerar inte på alla enheter.

• WebM-filer (VP8 video-codec, Vorbis Audio-codec)
  • MPEG4, 3GPP och MOV-filer (h264 och MPEG4 video-codec, AAC ljud-codec)
  • AVI (MJPEG video-codec, PCM-ljud)
  • MPEGPS (MPEG2 video-codec, MP2-ljud)
  • WMV
  • FLV (Adobe – FLV1 video-codec, MP3-ljud)
  • MTS

Felmeddelanden

När du laddar upp eller tittar på en video i Drive kan det hända att något eller några av följande felmeddelanden visas.

Det går inte att bearbeta den här videon.

Videon kan vara skadad eller uppladdad i ett format som inte fungerar. Testa att ladda upp videon igen eller i ett annat format.

Vi bearbetar videon. Försök igen senare.

Videon är inte klar för uppspelning.

Om filen är stor kan det ta ett tag innan videon är klar. Prova igen om en stund.

Videon är inte tillgänglig för tillfället.

Videon är inte klar för uppspelning. Prova igen om ett par minuter.