Lagra och spela upp video i Google Drive

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan lagra och spela upp videor direkt från Google Drive.

Läs mer om hur du laddar upp filer och mappar till Google Drive.

Spela upp videor

Så här hittar du dina videor:

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. I rutan som är markerad med Sök på Drive klickar du på Sökalternativ .
  3. Klicka på Videor i rutan Typ.
  4. Klicka på Sök.

Så här spelar du upp videon:

1. Dubbelklicka på filen.
  2. Om du vill spela upp den i helskärmsläge klickar du på Helskärm helskärm längst ned.

Kopiera länken till en video

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Öppna en video.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn vid Dela uppe till höger.
  4. Klicka på Kopiera länk .
    • Videon kopieras till urklipp.

Kopiera en viss tidpunkt i videon

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Öppna en video.
  3. Öppna en specifik tidpunkt i videon som du vill dela.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn vid Dela uppe till höger.
  5. Klicka på Kopiera länk till den här tiden .
    • Videon kopieras till urklipp.
Tips! Om du vill spela upp videor på Drive måste du aktivera cookies från tredje part. Läs mer om hur du aktiverar och inaktiverar cookies.

Gränser och fel

Gränser för video

• Du kan lagra upp till 5 TB video om du har köpt minst den mängden lagringsutrymme. I annat fall begränsas du av hur mycket tillgängligt lagringsutrymme du har.
  • Du kan ladda upp videor i vilken upplösning som helst, men minimistorleken för uppspelning på Drive är 4 kB. Den maximala upplösningen vid uppspelning är 1920 x 1080.
  • Internetanslutningens kvalitet och hastighet kan påverka uppspelningskvaliteten.

Filtyper för video

Format som stöds

Alla videotyper fungerar inte på alla enheter.

• WebM-filer (VP8 video-codec, Vorbis Audio-codec)
  • MPEG4, 3GPP och MOV-filer (h264 och MPEG4 video-codec, AAC ljud-codec)
  • AVI (MJPEG video-codec, PCM-ljud)
  • MPEGPS (MPEG2 video-codec, MP2-ljud)
  • WMV
  • FLV (Adobe – FLV1 video-codec, MP3-ljud)
  • MTS
  • OGG

Felmeddelanden

När du laddar upp eller tittar på en video i Drive kan det hända att något eller några av följande felmeddelanden visas.

Det går inte att spela upp videon.

Videon kan vara skadad eller uppladdad i ett format som inte fungerar. Testa att ladda upp videon igen eller i ett annat format.

Videon bearbetas fortfarande. Försök igen senare.

Videon är inte klar för uppspelning.

Om filen är stor kan det ta ett tag innan videon är klar. Prova igen om en stund.

Videon är inte tillgänglig för tillfället.

Videon är inte klar för uppspelning. Prova igen om ett par minuter.