Video opslaan en afspelen in Google Drive

Je kunt video's opslaan in Google Drive en ze daar rechtstreeks afspelen.

Meer informatie over het uploaden van bestanden en mappen naar Google Drive.

Video's afspelen

Je geüploade video's vinden:

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik in het vak 'Zoeken in Drive' op de pijl-omlaag .
  3. Klik op Video's in het vak Type.
  4. Klik op Zoeken.

Je video afspelen:

1. Dubbelklik op het bestand.
  2. Klik onderaan op 'Volledig scherm' fullscreen om de video op volledig scherm af te spelen.

Limieten en fouten

Limieten voor video

• Je kunt video's tot 5 TB opslaan als je ten minste zoveel opslagruimte hebt gekocht. Anders ben je beperkt tot de hoeveelheid opslagruimte die beschikbaar is.
  • Je kunt video van elke resolutie uploaden, maar de maximale resolutie voor afspelen is 1920 x 1080.

Bestandstypen voor video

Ondersteunde indelingen

Mogelijk werken niet alle videotypen op alle apparaten.

• WebM-bestanden (Vp8-videocodec, Vorbis Audio-codec)
  • MPEG4-, 3GPP- en MOV-bestanden - (h264- en MPEG4-videocodecs, AAC-audiocodec)
  • AVI (MJPEG-videocodec, PCM-audio)
  • MPEGPS (MPEG2-videocodec, MP2-audio)
  • WMV
  • FLV (Adobe - FLV1-videocodec, MP3-audio)
  • MTS

Foutmeldingen

Wanneer je video's uploadt naar of bekijkt in Drive, kunnen sommige van de volgende foutmeldingen worden weergegeven.

'Deze video kan niet worden verwerkt.'

De video is mogelijk beschadigd of geüpload in een indeling die niet werkt. Probeer de video nogmaals te uploaden of gebruik een andere indeling.

'Deze video wordt verwerkt. Probeer het later opnieuw.'

De video kan nog niet worden afgespeeld.

Als het bestand groot is, kan het enige tijd duren voordat je video kan worden afgespeeld. Probeer het over enige tijd opnieuw.

'Deze video kan op dit moment niet worden weergegeven.'

De video kan nog niet worden afgespeeld. Probeer het over een paar minuten opnieuw.