Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Video's opslaan en afspelen in Google Drive

Wil je geavanceerde Google Workspace-functies voor je bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt video's opslaan in Google Drive en ze daar rechtstreeks afspelen.

Meer informatie over hoe je bestanden en mappen naar Google Drive uploadt

Video's afspelen

Zo vind je je geüploade video's:

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik in het vak Zoeken in Drive op Zoekopties .
  3. Selecteer Video's in het vak Type.
  4. Klik op Zoeken.

Je video afspelen:

1. Dubbelklik op het bestand.
  2. Klik onderaan op Volledig scherm volledig scherm om de video op volledig scherm af te spelen.

De link van een video kopiëren

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Open een video
  3. Klik rechtsboven op het dropdownmenu naast Delen.
  4. Klik op Link kopiëren .
    • De video wordt naar het klembord gekopieerd.

Een specifieke tijd in de video kopiëren

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Open een video
  3. Ga naar een bepaald moment in de video dat je wilt delen.
  4. Klik rechtsboven op het dropdownmenu naast Delen.
  5. Klik op Link kopiëren naar dit tijdstip .
    • De video wordt naar het klembord gekopieerd.
Tip: Als je video's in Drive wilt afspelen, moet je cookies van derden inschakelen. Meer informatie over hoe je cookies aan- en uitzet

Limieten en fouten

Limieten voor video

• Je kunt video's tot 5 TB opslaan als je ten minste zoveel opslagruimte hebt gekocht. Anders ben je beperkt tot de hoeveelheid opslag die beschikbaar is.
  • Je kunt video's van elke resolutie uploaden, maar de minimale grootte voor afspelen in Drive is 4 KB. De maximale afspeelresolutie is 1920 x 1080.
  • De kwaliteit en snelheid van het internet kunnen van invloed zijn op de afspeelkwaliteit.

Bestandstypen voor video

Ondersteunde indelingen

Mogelijk werken niet alle videotypen op alle apparaten.

• WebM-bestanden (Vp8-videocodec, Vorbis Audio-codec)
  • MPEG4-, 3GPP- en MOV-bestanden - (h264- en MPEG4-videocodecs, AAC-audiocodec)
  • AVI (MJPEG-videocodec, PCM-audio)
  • MPEGPS (MPEG2-videocodec, MP2-audio)
  • WMV
  • FLV (Adobe - FLV1-videocodec, MP3-audio)
  • MTS
  • OGG

Foutmeldingen

Als je video's uploadt naar of bekijkt in Drive, kun je deze foutmeldingen krijgen.

Video kan niet worden afgespeeld.

De video is misschien beschadigd of geüpload in een indeling die niet werkt. Probeer de video nog een keer te uploaden of gebruik een andere indeling.

'Video wordt nog verwerkt. Probeer het later opnieuw.'

De video kan nog niet worden afgespeeld.

Als het bestand groot is, kan het enige tijd duren voordat je video kan worden afgespeeld. Probeer het over enige tijd opnieuw.

'Deze video kan op dit moment niet worden weergegeven.'

De video kan nog niet worden afgespeeld. Probeer het over een paar minuten opnieuw.