Ladda ned en fil

Ladda ned filer från Google Drive med en dator, Android- eller iOS-enhet.

Viktigt! Om du försöker ladda ned en misstänkt fil kan du få ett varningsmeddelande. Var försiktig när du laddar ned filen.

Ladda ned en fil

1. Besök drive.google.com.
  2. Klicka på en fil som du vill ladda ned.
    1. Om du vill ladda ned flera filer trycker du på Command (Mac) eller Ctrl (Windows) och sedan klicka på andra filer.
  3. Högerklicka på och sedan klicka på Ladda ned.

Tips! Du kan inte dra en fil eller mapp direkt till skrivbordet.

Om du inte kan ladda ned en fil

Om du inte kan ladda ned en fil kan ägaren ha inaktiverat alternativ för att skriva ut, ladda ned eller kopiera för personer med enbart kommentars- eller visningsåtkomst.

Blockerade cookies från tredje part kan förhindra nedladdningar från Drive Web

Drive Web använder cookies från tredje part för att kommunicera med Googles säkra nedladdningsserver. Om du blockerar cookies från tredje part i Chrome kan du inte ladda ned filer via Google Drive. Om du vill blockera cookies från tredje part och ändå ladda ned från Drive ska du tillåta cookies från tredje part enbart för Drive.

1. Skriv chrome://settings/cookies i webbläsarens adressfält och sedan tryck på Retur.
  2. Scrolla till avsnittet Webbplatser som alltid kan använda cookies under Visa alla cookies och all webbplatsdata.
  3. Klicka på Lägg till till höger.
  4. I fönstret Lägg till en webbplats anger du drive.google.com.
  5. Markera kryssrutan Inkludera cookies från tredje part på den här webbplatsen och sedan klicka på Lägg till.

Tips! Läs mer om ändringar av kraven på tredjepartscookies i Google Drive.

Ytterligare felsökning

Om du fortfarande har problem med att ladda ned filer från Drive kan du göra följande:

• Kontrollera att cookies från tredje part tillåts för Drive på chrome://settings/cookies.
    • Det ska stå Inkludera cookies från tredje part på den här webbplatsen nedanför undantaget för drive.google.com. Om det inte gör det klickar du på Papperskorgen och tar bort webbplatsen and then följ steg 2–5 ovan.
    • Under Webbplatser som aldrig kan använda cookies kontrollerar du att det inte finns några poster för googleusercontent.com, drive.google.com ellergoogle.se. Detta förhindrar nedladdningar från Google Drive. Om dessa webbplatser visas klickar du på menyn  följt av Ta bort.
  • Inaktivera alla tillägg och testa att ladda ned. Om du kan ladda ned en fil aktiverar du tilläggen ett i taget för att identifiera eventuella problem.