Last ned filer

Last ned filer fra Google Disk med datamaskiner eller Android- eller iOS-enheter.

Viktig: Hvis du prøver å laste ned en mistenkelig fil, får du kanskje en advarsel. Vær forsiktig hvis du laster ned filen.

Last ned filer

1. Gå til drive.google.com.
  2. Klikk på en fil for å laste den ned.
    1. For å laste ned flere filer, trykk på Kommando (Mac) eller Ctrl (Windows) og så klikk på andre filer.
  3. Høyreklikk på og så klikk på Last ned.

Merk: Du kan ikke dra filer eller mapper direkte til skrivebordet ditt.

Hvis du ikke kan laste ned en fil

Hvis du ikke kan laste ned en fil, kan det hende at eieren har slått av alternativene for å skrive ut, laste ned eller kopiere for personer som kun har kommentar- eller lesetilgang til filen.

Blokkerte informasjonskapsler fra tredjeparter kan hindre nedlastinger fra Disk på nettet

Disk på nettet bruker informasjonskapsler fra tredjeparter til å kommunisere med Googles tjener for sikker nedlasting. Hvis du blokkerer informasjonskapsler fra tredjeparter i Chrome, kan du ikke laste ned elementer via Google Disk. Hvis du vil blokkere informasjonskapsler fra tredjeparter og laste ned fra Disk, må du tillate informasjonskapsler fra tredjeparter kun i Disk.

1. Skriv inn chrome://settings/cookies i adressefeltet i nettleseren og så trykk på Enter.
  2. Rull ned til delen «Nettsteder som alltid kan bruke informasjonskapsler» under «Se alle informasjonskapsler og nettstedsdata».
  3. Klikk på Legg til til høyre.
  4. Skriv inn drive.google.com i vinduet «Legg til et nettsted».
  5. Merk av i avmerkingsboksen Inkludert informasjonskapsler fra tredjeparter på dette nettstedet og så klikk på Legg til.

Tips: Finn ut mer om endringene i kravene om informasjonskapsler fra tredjeparter i Google Disk.

Videre feilsøking

Hvis du fortsatt har problemer med å laste ned filer fra Disk, kan du gjøre dette:

• Se til at informasjonskapsler fra tredjeparter er tillatt for Disk, ved å gå til chrome://settings/cookies.
    • Det skal stå «Inkludert informasjonskapsler fra tredjeparter på dette nettstedet» nedenfor nettstedsunntaket for drive.google.com. Hvis det ikke gjør det, kan du klikke på Papirkurv for å fjerne nettstedet and then følg trinn 2–5 ovenfor.
    • Under «Nettsteder som aldri kan bruke informasjonskapsler» må du sjekke at det ikke finnes oppføringer for googleusercontent.com, drive.google.com eller google.com. Slike oppføringer forhindrer nedlasting fra Google Disk. Hvis du ser disse nettstedene, klikker du på menyen  og deretter Fjern.
  • Slå av alle utvidelser, og prøv å laste ned elementer. Hvis du kan laste ned en fil, slår du på én utvidelse om gangen for å se etter eventuelle problemer.