Een bestand downloaden

Je kunt bestanden uit Google Drive downloaden met een computer of een Android-apparaat.

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik op het bestand dat je wilt downloaden.
    (Wil je meerdere bestanden downloaden, houd dan Shift of Ctrl ingedrukt en klik op de gewenste bestanden.)
  3. Klik met de rechtermuisknop en klik vervolgens op Downloaden.

Opmerking: Als je een bestand uit Google Drive naar je bureaublad sleept, wordt het niet gedownload.

Veelgestelde vragen

Welke bestandsindelingen kan ik downloaden?

Je kunt bestanden in de volgende indelingen downloaden:

• Documenten: HTML, RTF, DOCX, OpenOffice, PDF, EPUB en tekstbestanden.
  • Spreadsheets: CSV, HTML, ODS, PDF, XLSX en TSV (alleen voor één blad).
  • Presentaties: PDF, PPTX en TXT.
  • Tekeningen: PNG, JPEG, SVG en PDF.

Evan is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat je van deze pagina vindt.