Visa och öppna filer

Med Google Drive på webben kan du visa sådant som videor, PDF-filer, Microsoft Office-filer, ljudfiler och foton.
Viktigt! Om du försöker öppna en misstänkt fil kan du få ett varningsmeddelande. Var försiktig när du öppnar filen.

Visa en fil

1. Öppna drive.google.com.
  2. Logga in på Google-kontot med ditt användarnamn och lösenord.
  3. Dubbelklicka på en fil.
  4. Om du öppnar ett dokumentet, arbetsblad, en presentation, ett formulär eller en teckning i Google-format öppnas filen med respektive app för Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär eller Teckningar.
  5. Om du öppnar en video-, Microsoft Office-fil, ljud- eller fotofil öppnas den i Google Drive.
Obs! PDF-filer öppnas på en ny flik i webbläsaren.

Öppna en fil med en annan app

Du kan öppna en fil med webbappar eller appar som är installerade på datorn. Om du vill öppna filer med appar som är installerade på datorn måste du ha den senaste versionen av Google Drive för datorn och appstartaren från Google.
  1. Öppna drive.google.com.
  2. Logga in på Google-kontot med ditt användarnamn och lösenord.
  3. Högerklicka på en fil.
  4. Placera markören över Öppna med.
  5. Välj en app.
Läs om hur du konfigurerar en standardapp för att öppna vissa filtyper.