Tiedostojen katsominen ja avaaminen

Google Driven verkkoversiolla voit avata esimerkiksi videoita, PDF-tiedostoja, Microsoft Office ‑tiedostoja, audiotiedostoja ja valokuvia.
Tärkeää: Saatat nähdä varoituksen, jos yrität avata epäilyttävän tiedoston. Suhtaudu tiedostoon varauksella.

Tiedoston katsominen

1. Siirry osoitteeseen drive.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilille käyttäjänimelläsi ja salasanallasi.
  3. Kaksoisklikkaa tiedostoa.
  4. Jos avaat Google-dokumentin, ‑taulukon, ‑diaesityksen, ‑lomakkeen tai ‑piirroksen, se avautuu asianmukaisessa sovelluksessa.
  5. Jos avaat videon, PDF-tiedoston, Microsoft Office ‑tiedoston, audiotiedoston tai valokuvan, se avautuu Google Drivessa.

Tiedoston avaaminen toisessa sovelluksessa

Voit avata tiedoston verkkosovelluksessa tai tietokoneeseesi asennetussa sovelluksessa. Jotta voit avata tiedostoja tietokoneeseen asennetuissa sovelluksissa, tarvitset Backup and Syncin uusimman version ja Googlen sovellusten käynnistysohjelman.
  1. Siirry osoitteeseen drive.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilille käyttäjänimelläsi ja salasanallasi.
  3. Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella.
  4. Vie hiiren osoitin Avaa sovelluksessa ‑kohdan päälle.
  5. Valitse sovellus.
Lue lisää oletussovelluksen määrittämisestä tiettyjen tiedostotyyppien avaamista varten.

Muuta aiheeseen liittyvää