Activiteit en bestandsversies checken

Bekijk wijzigingen die zijn aangebracht in je bestanden in Drive en houd bij wie deze wijzigingen heeft aangebracht. Je ziet misschien wijzigingen als iemand:

• een bestand bewerkt of erop reageert,
  • de naam van een bestand of map wijzigt,
  • een bestand of map verplaatst of verwijdert,
  • een nieuw bestand naar een map uploadt,
  • een item deelt of het delen ongedaan maakt.

Belangrijk: De versiegeschiedenis voor Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties is anders dan de geschiedenis voor pdf-bestanden, afbeeldingen en andere bestanden die zijn opgeslagen in Drive. Ontdek hoe je de wijzigingsgeschiedenis voor Google-bestanden bekijkt.

Eerdere activiteit bekijken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op Mijn Drive aan de linkerkant.
  3. Klik rechtsboven op Info Informatie.
  4. Klik op Activiteit om recente wijzigingen te openen.
  5. Klik op een bestand of map als je de activiteit van dat specifieke item wilt bekijken.
  6. Scrol omlaag aan de rechterkant als je recente wijzigingen wilt controleren.

Recente versies opslaan en herstellen

Alleen de meest recente versies van oude documenten worden opgeslagen, tenzij je op Altijd bewaren klikt.

Recente versies downloaden

Je kunt eerdere versies van pdf-bestanden, afbeeldingen en andere bestanden uit Google Drive downloaden en bewaren.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op het bestand dat je wilt downloaden.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Versies beheren.
  4. Klik op Meer Meer naast de versie die je wilt downloaden.
  5. Klik op Downloaden als je een kopie wilt opslaan op je computer.

Een nieuwe versie uploaden

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op het bestand dat je wilt vervangen.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer en danVersies beherenen dan Upload een nieuwe versie.

Tip: Als je een nieuwe versie uploadt van een bestand dat eigendom is van iemand anders, blijft het bestand van de oorspronkelijke eigenaar.

Een eerdere versie verwijderen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op het bestand dat je wilt vervangen.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Versies beheren.
  4. Klik naast de versie die je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen.

Versiegeschiedenis

De versiegeschiedenis voor Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties is iets anders dan bestandsversies in Google Drive. Bekijk hoe je de wijzigingsgeschiedenis voor Google-bestanden bekijkt.