Toiminnan ja tiedostoversioiden tarkastaminen

Tarkastele tiedostoihin Drivessa tehtyjä muutoksia ja seuraa, kuka ne on tehnyt. Saatat nähdä muutoksia seuraavissa tilanteissa:

• Tiedostoa muokataan tai kommentoidaan
  • Tiedosto tai kansio nimetään uudelleen
  • Tiedosto tai kansio siirretään tai poistetaan
  • Kansioon ladataan uusi tiedosto
  • Kohde jaetaan tai sen jakaminen poistetaan

Tärkeää: Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin versiohistoria eroaa kuvien, PDF-tiedostojen ja muiden Driveen tallennettujen tiedostojen historiasta. Katso, miten voit tarkistaa Google-tiedostojen muutoshistorian.

Toiminnan tarkasteleminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse vasemmalta Oma Drive.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Tiedot Tietoja.
  4. Näet viimeaikaiset muutokset klikkaamalla Toiminta.
  5. Klikkaamalla tiettyä tiedostoa tai kansiota näet siihen liittyvät toiminnot.
  6. Näet viimeaikaiset muutokset vierittämällä alas sivun oikealta puolelta.

Uusimpien versioiden tallentaminen ja palauttaminen

Viimeksi käytetyistä dokumenteista tallennetaan vain uusimmat versiot, ellet valitse Säilytä pysyvästi ‑vaihtoehtoa.

Uusimpien versioiden lataaminen

Voit ladata ja säilyttää PDF-tiedostojen, kuvien ja muiden Google Driveen tallennettujen tiedostojen edelliset versiot.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse tiedosto, jonka haluat ladata.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Käsittele versioita.
  4. Klikkaa ladattavan version vierestä Lisää Lisää.
  5. Voit tallentaa kopion tietokoneelle, kun valitset Lataa.

Uuden version lataaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse tiedosto, jonka haluat korvata.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Käsittele versioita ja sitten Lataa uusi versio.

Vinkki: Jos lataat uuden version jonkun toisen omistamasta tiedostosta, sen alkuperäinen omistaja säilyy samana.

Edellisen version poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse korvattava tiedosto.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Käsittele versioita.
  4. Klikkaa poistettavan version vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista.

Versiohistoria

Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin versiohistoria poikkeaa Google Driven tiedostoversioista. Lue, miten voit tarkistaa Google-tiedostojen muutoshistorian.