Toiminnan ja tiedostoversioiden tarkasteleminen

Tarkastele tiedostoihisi Drivessa tehtyjä muutoksia ja seuraa, kuka ne on tehnyt. Saatat nähdä muutoksia seuraavissa tilanteissa:

• Tiedostoa muokataan tai kommentoidaan Google Docsissa
  • Tiedosto tai kansio nimetään uudelleen
  • Tiedosto tai kansio siirretään tai poistetaan
  • Kansioon ladataan uusi tiedosto
  • Kohde jaetaan tai sen jakaminen poistetaan

Aiempien toimintojen katseleminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse vasemmalta Oma Drive.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Tiedot Lisätietoja.
  4. Näet viimeaikaiset muutokset klikkaamalla Toiminta.
  5. Klikkaamalla tiettyä tiedostoa tai kansiota näet siihen liittyvät toiminnot.
  6. Näet aikaisemmat muutokset vierittämällä alas sivun oikealla puolella.

Uusimpien versioiden tallentaminen ja palauttaminen

Viimeksi käytetyistä dokumenteista tallennetaan vain uusimmat versiot, ellet valitse Säilytä pysyvästi ‑vaihtoehtoa.

Uusimpien versioiden lataaminen

Voit ladata ja säilyttää PDF-tiedostojen, kuvien ja muiden Google Driveen tallennettujen tiedostojen vanhat versiot.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa ladattavaa tiedostoa.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Hallinnoi versioita.
  5. Klikkaa ladattavan version vierestä Lisää Lisää.
  6. Voit tallentaa kopion tietokoneelle valitsemalla Lataa.

Uuden version lataaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse korvattava tiedosto.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Hallinnoi versioita.
  5. Valitse Lataa uusi versio.

Huom. Jos lataat uuden version jonkun toisen omistamasta tiedostosta, sen alkuperäinen omistaja säilyy samana.

Vanhemman version poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse korvattava tiedosto.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Hallinnoi versioita.
  5. Klikkaa poistettavan version nimen vieressä Lisää Lisää ja sitten Poista.

Versiohistoria

Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin versiohistoria poikkeaa Google Driven tiedostoversioista. Katso, miten voit tarkistaa Google-tiedostojen muutoshistorian.