Een bestand converteren naar een Google-document, -spreadsheet of -presentatie

Converteer een bestand met een andere indeling naar een Google Documenten-indeling. U kunt het bestand dan online bewerken en er online aan samenwerken.

Als u een bestand converteert naar een Google-document, -spreadsheet of -presentatie kunt u dat item bewerken, er samen aan werken en het online delen. Als u een bestand converteert, blijft het originele bestand intact en toegankelijk vanuit Google Drive op het web en (als u de applicatie heeft geïnstalleerd) Google Drive voor uw Mac of pc. Er wordt een kopie van het bestand in een Google-indeling weergegeven in Mijn schijf in Google Drive op het web.

Hoe converteer ik bestanden naar een Google-document, -spreadsheet of -presentatie?

Nadat u een bestand heeft gesynchroniseerd of handmatig heeft geüpload naar Google Drive op het web, kunt u het op de volgende wijze converteren naar een Google-vriendelijke indeling.

1. Klik met rechts op het item in uw Google Drive.
  2. Selecteer Openen met... en kies een app. Afhankelijk van het type bestand dat u probeert te openen, staat hier Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
    Als u apps van derden in uw Drive heeft geïnstalleerd die compatibel zijn met het type bestand dat u opent, worden deze apps ook onder 'Openen met...' weergegeven.

Compatibele bestandstypen

De volgende bestandstypen kunnen naar een Google-document, -spreadsheet of -presentatie worden geconverteerd:

• Voor documenten: .doc, .docx, .html, platte tekst (.txt), .rtf
  • Voor spreadsheets: .xls, .xlsx, .ods, .csv, .tsv, .txt, .tab
  • Voor presentaties: .ppt, .pps, pptx
  • Voor tekeningen: .wmf
  • Voor OCR: .jpg, .gif, .png, .pdf

Foutmeldingen tijdens converteren

Als u een foutmelding heeft ontvangen tijdens het converteren van een van uw bestanden, wacht u enkele minuten en probeert u het opnieuw. Als de fout zich blijft voordoen, gebruikt u de lijst hieronder voor het oplossen van de meest voorkomende fouten:

Foutmelding Toelichting
Er is helaas een serverfout opgetreden. Wacht enige tijd en probeer het dan nogmaals. Dit is een tijdelijke fout. Converteer het bestand over enige minuten nogmaals.
Het document is te groot. Het bestand is te groot om te converteren. U kunt proberen het oorspronkelijke bestand op te delen. U kunt ook meer informatie over formaatbeperkingen lezen.
Het bestand is helaas beschadigd of heeft een onbekende indeling. Het bestand kan niet worden geconverteerd. Controleer of de indeling wordt ondersteund. Als het bestand een ondersteunde indeling heeft, probeert u het nogmaals te uploaden.
Kan document niet converteren. Probeer het bestand over enkele minuten opnieuw te converteren. Als het nog steeds niet wordt geconverteerd, moet u het bestand mogelijk opnieuw uploaden.