Visa och ändra ordning på filer och mappar

Du kan ändra layout och sortera filer och mappar för att enkelt hitta dem.

Växla mellan list- och rutnätslayout

Det finns två sätt att visa filer och mappar i Google Drive: lista och rutnätslayout.

• Om du vill ändra från lista till rutnätslayout öppnar du verktygsfältet och klickar på ikonen för rutnätslayout .
  • Om du vill ändra tillbaka till listlayouten går du till verktygsfältet och klickar på ikonen för listlayout .

Ändra ordning på filer och mappar

Ändra metoden Sortera efter i Google Drive

1. Öppna appen för Google Drive Drive.
  2. Tryck på Filer Filer i det nedre högra hörnet.
  3. Tryck på Sortera efter högst upp under Min enhet.

Ändra metoden Sortera efter i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer

1. Öppna appen för Google Dokument Docs, Kalkylark Kalkylark eller Presentationer .
  2. Välj en Sortera efter-metod ovanför listan eller rutnätet uppe till vänster.

Tips! I Google Drive kan du vända sorteringsriktningen. Tryck på pilen Reverse sort direction (Down) uppe till höger bredvid metoden Sortera efter.