Visa och ändra ordning på filer och mappar

Du kan ändra layout och sortera filer och mappar för att enkelt hitta dem.

Det finns fyra sätt att sortera en lista över dina filer på Min enhet:

Tips! Det går inte att sortera filerna om du har öppnat sidan Hem eller Senaste.

Läs mer om hur du hittar filer på Google Drive.

Växla mellan list- och rutnätslayout

Det finns två sätt att visa filer och mappar i Google Drive: list- och rutnätslayout. Drive visar som standard listlayout.

• Växla till rutnätslayout genom att gå till verktygsfältet och klicka på ikonen för rutnätslayout .
  • Växla tillbaka till listlayout genom att gå till verktygsfältet och klicka på ikonen för listlayout Meny.

Ändra filernas och mapparnas ordning

Om du visar dina filer i en lista

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Min enhet på sidopanelen.
  3. Klicka på den kolumn som du vill använda för att sortera.
  4. Vänd ordningen genom att klicka på uppåtpilen Up arrow eller nedåtpilen down arrow.

Om du visar dina filer i ett rutnät

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Min enhet på sidopanelen.
  3. I det övre högra hörnet klickar du på titeln för den aktuella sorteringen, som Namn eller Senast ändrad.
  4. Klicka på den typ av sortering du vill ha.
  5. Vänd ordningen genom att klicka på uppåtpilen Up arrow eller nedåtpilen down arrow.

Hitta nyligen ändrade filer

Se filerna som senast redigerades.

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Information Info.
  3. Klicka på Aktivitet.

Ändra filernas och mapparnas sortering

I Min enhet, Delas med mig och Stjärnmärkta är det möjligt att välja att visa filer och mappar tillsammans eller visa mappar med filer nedanför.

1. Öppna Drive på datorn.
  2. Klicka på menyn Mer längst till höger ovanför fillistan.
  3. Välj ett alternativ. Visa:
    • Klicka på Överst för mapparna överst.
    • Klicka på Blandat med filer för att blanda filer och mappar.

Tips! Inställningarna för att sortera filer och mappar sparas. Det går att uppdatera sorteringsalternativen genom att göra ett nytt urval enligt stegen ovan.