Se og omorganiser filene og mappene dine

Du kan endre oppsett samt sortere filene og mappene dine for å finne dem enkelt.

I Min disk kan du sortere fillisten på fire ulike måter:

Tips: Hvis du er på «Start»- eller «Nylige»-siden, kan du ikke sortere filene dine.

Finn ut hvordan du finner filer i Google Disk.

Bytt mellom liste- og rutenettoppsett

Du kan velge mellom to oppsett for filene og mappene dine i Google Disk: listeoppsett og rutenettoppsett. Disk viser listeoppsettet som standard.

• For å bytte til rutenettoppsettet, gå til verktøylinjen og klikk på ikonet for rutenettoppsett .
  • For å gå tilbake til listeoppsettet, gå til verktøylinjen og klikk på ikonet for listeoppsett Meny.

Omorganiser filer og mapper

Hvis du ser filene dine i en liste

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Min disk i sidepanelet.
  3. Klikk på kolonnen du vil bruke til sorteringen.
  4. Klikk på oppoverpilen Up arrow eller nedoverpilen down arrow for å bruke omvendt rekkefølge.

Hvis du ser filene dine i et rutenett

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Min disk i sidepanelet.
  3. Øverst til høyre klikker du på tittelen på sorteringen som er i bruk, for eksempel «Navn» eller «Endret».
  4. Klikk på typen sortering du ønsker.
  5. Klikk på oppoverpilen Up arrow eller nedoverpilen down arrow for å bruke omvendt rekkefølge.

Finn filer som nylig er endret

Se filene som ble endret nyligst.

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Informasjon Informasjon.
  3. Klikk på Aktivitet.

Endre hvordan filer og mapper sorteres

I «Min disk»-, «Delt med meg»- og «Stjernemerket»-visningene kan du velge å vise filer og mapper sammen, eller vise mapper øverst med filer nedenfor.

1. Gå til Disk på en datamaskin.
  2. Helt til høyre, rett over fillisten, klikker du på menyen Mer.
  3. Velg et alternativ. For å vise
    • mappene øverst klikker du på Øverst.
    • filene og mappene sammen klikker du på Sammen med filene.

Tips: Innstillingene du velger for sortering av filer og mapper blir lagret. Du kan oppdatere sorteringsalternativene ved å gjenta fremgangsmåten over.