Bestanden opnieuw ordenen

Je kunt je Google-documenten en andere bestanden sorteren, zodat je ze makkelijker kunt vinden.

Je kunt een lijst met bestanden in Google Drive op vier manieren sorteren:

• Naam: hiermee rangschik je de bestanden alfabetisch op bestandsnaam.
  • Laatst gewijzigd: hiermee rangschik je de bestanden op het moment waarop iemand ze voor het laatst heeft gewijzigd.
  • Laatst gewijzigd door mij: hiermee rangschik je de bestanden op het moment waarop je ze zelf voor het laatst hebt gewijzigd.
  • Laatst geopend door mij: hiermee rangschik je de bestanden op het moment waarop je ze zelf voor het laatst hebt geopend.

Opmerking: Je kunt geen bestanden sorteren op het tabblad Recent.

Bestanden en mappen opnieuw ordenen

Je kunt bestanden en mappen in Google Drive op twee manieren bekijken.

Als je de bestanden in de lijstweergave bekijkt

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op de kolom die je wilt gebruiken om te sorteren.
  3. Klik op de pijl-omhoog Up arrow of de pijl-omlaag down arrow als je de volgorde wilt omkeren.

Als je de bestanden in de rasterweergave bekijkt

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik rechtsboven op de titel van de huidige sorteervolgorde, bijvoorbeeld 'Naam' of 'Laatst gewijzigd'.
  3. Klik op het gewenste type sorteervolgorde.
  4. Klik op de pijl-omhoog Up arrow of de pijl-omlaag down arrow als je de volgorde wilt omkeren.

Recent bewerkte bestanden zoeken

Je kunt zien welke bestanden het laatst zijn bewerkt.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik rechtsboven op Informatie Informatie.
  3. Klik op Activiteit.