Tiedostojen ja kansioiden tarkastelu ja uudelleenjärjestely

Tiedostojen ja kansioiden asettelua ja järjestystä voi muuttaa mielensä mukaan.

Omassa Drivessa tiedostoja voi lajitella neljällä tavalla:

Vinkki: Tiedostoja ei voi lajitella etusivulla tai "Viimeisimmät"-sivulla.

Lue lisää tiedostojen etsimisestä Google Drivesta.

Lista- ja ruudukkomuodon välillä vaihtaminen

Google Drivessa tiedostoja ja kansioita voi tarkastella lista- tai ruudukkomuodossa. Listamuoto on Driven oletusmuoto.

• Jos haluat vaihtaa ruudukkomuotoon, siirry yläpalkkiin ja klikkaa ruudukkokuvaketta .
  • Jos haluat vaihtaa takaisin listamuotoon, siirry yläpalkkiin ja klikkaa listakuvaketta Valikko.

Tiedostojen ja kansioiden järjestäminen uudelleen

Jos katsot tiedostoja listana

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa sivupaneelista Oma Drive.
  3. Klikkaa saraketta, jonka haluat lajitella.
  4. Muuta järjestys käänteiseksi klikkaamalla ylänuolta Up arrow tai alanuolta down arrow.

Jos katsot tiedostoja ruudukkona

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa sivupaneelista Oma Drive.
  3. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa lajittelun nimeä, esimerkiksi "Nimi" tai "Muokattu".
  4. Klikkaa haluamaasi lajittelutyyppiä.
  5. Muuta järjestys käänteiseksi klikkaamalla ylänuolta Up arrow tai alanuolta down arrow.

Viimeksi muokattujen tiedostojen löytäminen

Katso tiedostoja, joita on muokattu viimeksi.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Tiedot Tietoja.
  3. Valitse Toiminta.

Tiedostojen ja kansioiden lajitteluperusteen muuttaminen

"Oma Drive"-, "Jaettu minulle"- ja "Tähdellä merkityt" ‑näkymissä voit valita, näkyvätkö tiedostot ja kansiot yhdessä vai kansiot tiedostojen yläpuolella.

1. Avaa Drive tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta reunasta tiedostolistan yläpuolelta Valikko Lisää.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto. Jos haluat, että
    • kansiot näkyvät ylempänä, klikkaa Erikseen
    • tiedostot ja kansiot näkyvät yhdessä, klikkaa Tiedostojen joukossa.

Vinkki: Tiedostojen ja kansioiden lajitteluvalinta tallentuu. Voit muuttaa sitä tekemällä uuden valinnan yllä olevien ohjeiden mukaisesti.