Meer Google-opslag kopen

Bij je Google-account is altijd 15 GB aan cloudopslag inbegrepen die je kunt gebruiken voor Google Drive, Gmail en Google Foto's. Je kunt meer opslag kopen in Google Drive, maar voor extra voordelen kun je ook upgraden naar Google One.
Opmerking: Als je een werk- of schoolaccount hebt, kun je zelf geen extra opslag kopen. Neem daarvoor contact op met de persoon die je je account heeft gegeven.

Opslagabonnementen

• Je kunt je opslagabonnement op elk gewenst moment wijzigen in maandelijkse of jaarlijkse facturering.
  • Een Google One-abonnement verloopt niet. Het wordt automatisch verlengd, tenzij je je instellingen wijzigt.
  • Als je overstapt op een ander betalingsschema, kan het 24 uur duren voordat de wijziging is doorgevoerd.
  • Mogelijk worden er lokale belastingen of kosten in rekening gebracht bovenop de vermelde prijzen. Google zelf brengt geen aanvullende kosten in rekening.
  • Google-opslag is alleen beschikbaar in bepaalde landen. Landen waar je opslag kunt kopen
Je kunt extra opslagruimte krijgen voor je Google-producten.

Als je al betaalt voor een Drive-abonnement, krijg je automatisch en kosteloos een upgrade naar Google One. Meer informatie over hoe je bestaande opslagruimte werkt met Google One

Als je geen Drive-abonnement hebt, kun je lid worden van Google One om toegang te krijgen tot meer opslagruimte en om hulp van experts en extra ledenvoordelen te krijgen.

Je Google-opslagruimte upgraden

Belangrijk: Zorg dat je betaalmethode up-to-date is voordat je je opslag upgradet. Meer informatie over hoe je je betalingsgegevens updatet

Meer opslagruimte kopen met Google One

Nadat je de upgrade hebt uitgevoerd, wordt je huidige Drive-opslagabonnement vervangen door je Google One-lidmaatschap. Google One-leden krijgen nog meer opslagruimte, plus exclusieve voordelen en de mogelijkheid om hun abonnement met gezinsleden te delen. Ben je lid van Google One en wil je meer opslagruimte, voer dan deze stappen uit:
  1. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je Google-account.
  2. Ga op je computer naar one.google.com.
  3. Klik links op Upgraden.
  4. Kies je nieuwe opslaglimiet.
  5. Controleer de prijs en betaaldatum van het nieuwe abonnement. Klik op Volgende.
  6. Klik op Abonneren om je Google One-abonnement te bevestigen.

Meer informatie

Over Google One-abonnementen via een ander bedrijf

Belangrijk: Als je Google One-abonnement via een ander bedrijf wordt aangeboden, moet je rechtstreeks contact opnemen met dat bedrijf als je het abonnement wilt upgraden, downgraden of opzeggen.

Een Google One-abonnement via een ander bedrijf beheren

Overschakelen naar een ander Google One-abonnement dat alleen beschikbaar is via de Google One-site en -app

Hoe kan ik overschakelen naar een Google One-abonnement dat alleen kan worden gekocht via een Google One-site of -app?

Als je je huidige abonnement bij een ander bedrijf hebt gekocht, kun je dat als volgt vervangen door een abonnement dat alleen via de Google One-site of -app te koop is:
  • Neem contact op met het bedrijf waar je je huidige Google One-abonnement hebt gekocht en zeg het abonnement op.
  • Abonneer je op een Google One-abonnement dat beschikbaar is via de Google One-site en -app.
Als opzeggen ervoor zorgt dat je geen opslagruimte meer hebt, moet je meteen een nieuw abonnement nemen om onderbrekingen van Google-services te voorkomen. Meer informatie over wat er gebeurt als je je opslaglimiet overschrijdt
Problemen met betalingen oplossen
Je kunt betalingsproblemen oplossen door contact op te nemen met het bedrijf dat je het abonnement heeft verkocht. Check of je betaalmethode niet is verlopen en of de gegevens correct zijn. In de instellingen van Google One vind je een link om contact op te nemen met het bedrijf.
Je kunt je betaalmethode niet updaten via de Google One-site of -app.

Waarom is er een probleem met mijn betaling?

Dit kan gebeuren als je betaalmethode is verlopen of als de gegevens onjuist of verouderd zijn. Je kunt betalingsproblemen oplossen door contact op te nemen met het bedrijf dat je het Google One-abonnement heeft verkocht.

Wat gebeurt er als er een probleem is met mijn betaling?

Als er een betalingsprobleem is, heb je nog een tijdje toegang tot je Google One-voordelen. Als je het probleem niet op tijd oplost, wordt je Google One-abonnement beëindigd en wordt je opslaglimiet verlaagd naar 15 GB. Als je deze hoeveelheid overschrijdt, kun je niet meer volledig gebruikmaken van Gmail, Google Foto's, Drive en andere Google-services. Meer informatie over wat er gebeurt als je je opslaglimiet overschrijdt

Update your Google One membership through Pixel Pass

Important: To participate in the Pixel Pass bundle, you must choose a 200 GB or higher Google One plan. If you want less storage than 200 GB, you must cancel your Pixel Pass membership and sign up for Google One individually. Learn how to Cancel your Pixel Pass plan.

Change your plan

If you have a 200 GB Google One plan through Pixel Pass, you can change your plan to have more storage through the Google One website. Your monthly price will change based on the plan you choose, and you'll see the new price at checkout.
  1. On your computer, go to one.google.com.
  2. Sign in to your Google Account.
  3. Click Settings Instellingen en dan Change membership plan.
  4. Select an upgrade plan.

If you purchased your Pixel Pass subscription through the Google Store, you can also update your Google One plan on the Google Store.

Houd contact en verbeter de samenwerking metGoogle Workspace Essentials

Als je bedrijf meer opslagruimte nodig heeft om beter samen te werken aan projecten, kun je overstappen op een Google Workspace Essentials-account. Gebruik je zakelijke e-mailadres om je aan te melden.

Een Google Workspace Essentials-account biedt de volgende voordelen:

• Veilige, betrouwbare functionaliteit voor videovergaderingen
  • Een gedeelde Drive-ruimte waarin teams al hun content kunnen opslaan
  • Samenwerkings-apps zoals Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties
  • Tools voor beveiliging, privacy en naleving
  • Geen domeinverificatie of hulp van de IT-afdeling nodig

Meer informatie over de apps, tools en prijzen van G Suite Essentials

Checken of je Google Drive-opslag is geüpdatet

Houd rekening met het volgende nadat je opslag in Google Drive hebt gekocht:

Overstappen op een abonnement met minder opslag

Als je niet alle beschikbare ruimte gebruikt of als je minder wilt betalen voor opslag van Google, kun je je opslagabonnement downgraden of opzeggen.
Change Google One membership with Pixel Pass
Pixel Pass subscribers can change Google One membership plans at one.google.com. If you want less than 200 GB of Google storage, cancel your Pixel Pass subscription and sign up for a separate Google One membership. Learn how to Cancel your Pixel Pass plan.