Finn filer i Google Disk

Du kan finne filer ved å bruke foreslåtte filer, søkebrikker eller vanlige søk. Du kan også sortere og filtrere søkeresultatene.

Åpne foreslåtte filer

1. Åpne Google Disk-appen på Android-enheten.
  2. I Foreslått-visningen ser du nylige og relevante filer i Min disk og delte disker.

Bruk søkebrikker

Du kan bruke søkebrikker for å avgrense listen over filer i Disk:

1. Åpne Google Disk-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Søk i Disk øverst.
  3. Trykk for å velge en søkebrikke. Du kan blant annet velge mellom:
    • Type
    • Mapper
    • Endret: i dag, i går, de siste 7 dagene
  4. Når du har trykket på brikken, kan du avgrense resultatene enda mer ved å gjøre følgende: Skriv i søkefeltet.
  5. Trykk på Søk.

Disse brikkene vises under søkefeltet. Alle filer, mapper og undermapper blir gjennomsøkt. For å fjerne en søkebrikke, trykk på til høyre for brikken.

Når du skriver inn søket, får du forslag om å velge relevante brikker som kan redusere behovet for å skrive inn lang tekst.

Søk etter filene dine

1. Åpne Google Disk-appen på en Android-enhet.
  2. Trykk på Søk i Disk øverst.
  3. Skriv inn et ord eller uttrykk i søkefeltet.
  4. Trykk på Søk Søk på tastaturet.

Søketips

• Google Disk søker i titlene på og innholdet i alle filene du har tilgang til.
  • Trykk på Søk Søk på tastaturet for å se alle resultatene.
  • For å lagre Disk-søkene dine, slå på Nett- og appaktivitet.
  • Hvis du søker fra en mappeplassering, legges filteret automatisk til øverst.
  • Du får filterforslag mens du skriver inn tekst.
Søkekategorier i Disk

I Disk kan du søke etter

• filtittel
  • filens innhold
  • Type
  • andre metadata, for eksempel
    • beskrivelsesfelt
    • delte etiketter
    • filplassering
    • eier
    • Opprettet av
    • Endret dato
    • Godkjenninger
    • oppfølginger
  • elementer eller ord i bilder, PDF-filer eller andre filer du har lagret i Disk

Flere søkealternativer

Søk i Disk med feeden din

Hvis du har installert Disk-appen på Android-telefonen eller -nettbrettet, kan du søke etter filer i Disk fra feeden din.

1. Åpne feeden din.
  2. Skriv inn ordene «Søk i Disk for» eller si dem høyt, fulgt av uttrykket du vil søke etter i Disk.
    • Trykk på søkefeltet øverst for å skrive inn søket.
    • Trykk på mikrofonen i søkefeltet hvis du vil søke ved hjelp av tale.
  3. Trykk på Ferdig Ferdig.
  4. Disk-appen åpnes og søker etter uttrykket du ba om.

For å gå tilbake til «Min disk» etter søket, trykk på Tilbake Tilbake.