Bestanden zoeken in Google Drive

Je kunt bestanden zoeken via voorgestelde bestanden, met zoekchips of door te zoeken op de traditionele manier. Je kunt de zoekresultaten ook sorteren en filteren.

Voorgestelde bestanden openen

1. Open de Google Drive-app op je Android-apparaat.
  2. In de weergave Voorgesteld staan recente en relevante bestanden in Mijn Drive en gedeelde Drives.

Zoekchips gebruiken

Je kunt zoekchips gebruiken om de lijst met bestanden in Drive te verfijnen:

1. Open de Google Drive-app op je Android-apparaat.
  2. Tik bovenaan op Zoeken in Drive.
  3. Tik om een zoekchip te selecteren. Je kunt het volgende selecteren:
    • Type
    • Mappen
    • Gewijzigd: Vandaag, Gisteren, Afgelopen 7 dagen
  4. Nadat je op de chip hebt getikt, kun je de resultaten verder verfijnen. Typ in de zoekbalk.
  5. Tik op Zoeken.

Deze chips staan onder de zoekbalk. Je zoekt ermee in alle bestanden, mappen en submappen. Als je een zoekchip wilt verwijderen, tik je rechts van de chip op .

Terwijl je je zoekopdracht invoert, krijg je suggesties om relevante chips te selecteren zodat je geen lange tekst hoeft in te voeren.

Bestanden zoeken

1. Open de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Zoeken in Drive.
  3. Typ een woord of zin in het zoekvak.
  4. Tik op het toetsenbord op Zoeken Zoeken.

Zoektips

• Google Drive zoekt in de titels en content van alle bestanden waarvoor je toegangsrechten hebt.
  • Tik op het toetsenbord op Zoeken Zoeken om alle resultaten te tonen.
  • Schakel Web- en app-activiteit in om je Drive-zoekopdrachten op te slaan.
  • Als je zoekt vanuit een maplocatie, wordt dat filter automatisch bovenaan toegevoegd.
  • Je krijgt filtersuggesties terwijl je typt.
Zoekcategorieën voor Drive

In Drive kun je zoeken op het volgende:

• Bestandsnaam
  • Bestandsinhoud
  • Type
  • Andere metadata, zoals:
    • Beschrijvingsveld
    • Gedeelde labels
    • Bestandslocatie
    • Eigenaar
    • Maker
    • Gewijzigde datum
    • Goedkeuringen
    • Vervolgacties
  • Items of woorden in foto's, pdf-bestanden of andere bestanden die zijn opgeslagen in je Drive

Meer zoekopties

Zoeken in Drive met je feed

Als de Drive-app op je Android-telefoon of -tablet staat, kun je vanuit je feed zoeken naar bestanden in Drive.

1. Open je feed.
  2. Typ of zeg 'Zoek in Drive naar', gevolgd door de termen waarnaar je in Drive wilt zoeken.
    • Tik op het zoekvak bovenaan om je zoekopdracht te typen.
    • Tik op de microfoon in het zoekvak om je zoekopdracht in te spreken.
  3. Tik op Klaar Gereed.
  4. De Drive-app wordt geopend en er wordt gezocht naar de opgegeven zoekterm.

Tik op Terug Terug om weer terug te gaan naar Mijn Drive.