Bestanden zoeken in Google Drive

Je kunt bestanden terugvinden in Google Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Je kunt zoeken op het volgende:

• Bestandsnaam
  • Bestandsinhoud
  • Items in foto's, pdf-bestanden of andere bestanden die zijn opgeslagen in je Drive

Je kunt alleen zoeken naar bestanden die zijn opgeslagen in Mijn Drive. De zoekresultaten bevatten geen bestanden die zijn opgeslagen in mappen die met je zijn gedeeld, tenzij je deze mappen aan Mijn Drive toevoegt. Meer informatie over hoe je bestanden toevoegt aan Mijn Drive

Je kunt zoekresultaten ook sorteren en filteren.

Bestanden zoeken

1. Open de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Zoeken in Drive.
  3. Typ een woord of zin in het zoekvak.
  4. Tik op het toetsenbord op Zoeken Zoeken.

Zoektips

• Google Drive zoekt in de titels en content van alle bestanden waarvoor je weergaverechten hebt.
  • Tik op het toetsenbord op Zoeken Zoeken om alle resultaten te zien.
  • Schakel Web- en app-activiteit in om je Drive-zoekopdrachten op te slaan.

Drive-resultaten filteren

Filter je zoekresultaten om bestanden makkelijker te vinden in Drive.

1. Open de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Zoeken in Drive.
  3. Kies uit de volgende opties:
    • Bestandstypen: bijvoorbeeld documenten, afbeeldingen of pdf-bestanden.
    • Datum gewijzigd: de datum waarop een bestand voor het laatst is bewerkt.
    • Eigendom van: of het bestand van jou of van iemand anders is.
  4. Typ een woord of zin in het zoekvak.
  5. Tik op het toetsenbord op Zoeken Zoeken.

Meer zoekopties

Zoeken in Drive met je feed

Als de Drive-app op je Android-telefoon of -tablet staat, kun je vanuit je feed zoeken naar bestanden in Drive.

1. Open je feed.
  2. Typ of zeg 'Zoek in Drive naar', gevolgd door de termen waarnaar je in Drive wilt zoeken.
    • Tik op het zoekvak bovenaan om je zoekopdracht te typen.
    • Tik op de microfoon in het zoekvak om je zoekopdracht in te spreken.
  3. Tik op Gereed Gereed.
  4. De Drive-app wordt geopend en er wordt gezocht naar de opgegeven zoekterm.

Tik op Terug Terug om weer terug te gaan naar Mijn Drive.