Tiedostojen hakeminen Google Drivesta

Voit etsiä tiedostoja ehdotettujen tiedostojen, hakupalojen tai perinteisen haun avulla. Voit myös lajitella ja suodattaa hakutuloksia.

Tiedostoehdotusten avaaminen

Viimeisimmät ja osuvimmat tiedostot näkyvät etusivulla, Omassa Drivessa ja jaetuissa Driveissa.

• Avaa haluamasi tiedosto kaksoisklikkaamalla sitä.
  • Näet lisää vaihtoehtoja klikkaamalla tiedostoa hiiren kakkospainikkeella.
Ehdotusten laittaminen päälle tai pois päältä
  1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Yleiset.
  3. Valitse alareunasta Ehdotuksista:
    • Näytä tiedostoehdotukset Omassa Drivessa ja jaetuissa Driveissa
    • Näytä tiedostoehdotukset "Jaettu minulle" ‑kohdassa.
    • Tee "Tärkeimmät"-näkymästä etusivu.
  4. Valitse Valmis.

Vinkki: Päivitä sivu, jotta tiedostoehdotukset näkyvät "Jaettu minulle" ‑kohdassa.

Hakupalojen käyttäminen

Voit rajata Driven tiedostolistaa käyttämällä hakupaloja. Voit hakea ja suodattaa tuloksia seuraavien mukaan:

• Tyyppi
  • Henkilöt
  • Muokattu

Palat näkyvät hakukentän alapuolella ja hakevat kaikista näkymässä olevista tiedostoista, kansioista ja alakansioista (esim. Oma Drive, Viimeaikaiset tai Roskakori).

• Hakupalan poistaminen: Klikkaa palan oikealta puolelta .
  • Kaikkien hakupalojen poistaminen: Klikkaa palojen jälkeen .

Vinkki: Hakupalat ovat oletuksena näkyvissä. Voit piilottaa ne klikkaamalla suodatinpainiketta .

Tiedostojen hakeminen

1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Kirjoita sana tai lause yläreunan hakukenttään.
  3. Paina näppäimistön Enter-painiketta.
Driven hakukategoriat

Drivessa voi hakea seuraavilla ehdoilla:

• Tiedoston nimi
  • Tiedoston sisältö
  • Tiedostotyyppi
  • Muu metadata, kuten:
    • Kuvauskenttä
    • Jaetut tunnisteet
    • Tiedoston sijainti
    • Omistaja
    • Tekijä
    • Viimeksi muokattu
    • Hyväksynnät
    • Seurannat
    • Driveen tallennetuissa kuvissa, PDF-tiedostoissa tai muissa tiedostoissa esiintyvät kohteet tai sanat.

Hakuvinkkejä

• Hakutulokset tulevat näkyviin sitä mukaa, kun kirjoitat.
  • Google Drive hakee kaikkien niiden tiedostojen nimistä ja sisällöstä, joihin sinulla on pääsy.
  • Näet kaikki tulokset painamalla näppäimistön Enter-painiketta.
Drive-tulosten suodattaminen

Löydät tiedostoja helpommin Drivesta, jos tarkennat hakutuloksia suodattamalla.

Suodattaminen palojen avulla:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Kirjoita sana tai lause yläreunan hakukenttään.
  3. Voit rajata hakua hakukentän alla olevilla suodatinpaloilla seuraavien kriteereiden mukaan:
    • Sijainti: Haku tietystä kansiosta, esimerkiksi "Oma Drive", "Roskakori" tai "Tähdellä merkitty".
    • Tyyppi: Tiedostotyyppi, kuten dokumentti, kuva tai PDF.
    • Ihmiset: Haku tiedostoon liittyvien ihmisten perusteella (kaikki, omistajat tai jakajat).
    • Muokattu: Tiedoston viimeisin muokkauspäivä.
    • Vain nimi: Haku vain tiedoston nimen perusteella.
    • Tunnisteet: Haku tiedostoon liitettyjen tunnisteiden perusteella.
    • Tehtävät: Kohteet, jotka saattavat vaatia toimenpiteitä, esim. hyväksynnät, seuranta ja omistajuuden siirrot.
  4. Suodatinpalan poistaminen: Klikkaa palan oikealta puolelta .
  5. Kaikkien suodatinpalojen poistaminen: Valitse kaikkien palojen oikealta puolelta Poista kaikki.

Suodattaminen hakuvaihtoehtojen avulla:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Kirjoita sana tai lause yläreunan hakukenttään.
  3. Rajaa hakua valitsemalla Hakuasetukset .
  4. Täytä jokin seuraavista osioista:
    • Tyyppi: Tiedostotyyppi, kuten dokumentti, kuva tai PDF.
    • Omistaja: Haku tiedoston omistajan tai tekijän perusteella.
    • Sisältää sanat: Haku dokumenttien sisältämien sanojen ja lauseiden perusteella.
    • Kohteen nimi: Haku vain tiedoston nimen perusteella.
    • Sijainti: Haku tietystä kansiosta, esimerkiksi "Roskakori", "Tähdellä merkityt" tai "Salatut".
    • Muokkauspäivä: Tiedoston viimeisin muokkauspäivä.
    • Tunnisteet: Haku tiedostoon liitettyjen tunnisteiden perusteella.
    • Hyväksynnät: Tieto siitä, odottaako tiedosto sinun tai toisen henkilön hyväksyntää.
    • Jaettu seuraaville: Henkilöt, joille olet jakanut tiedoston.
    • Seuranta: Tieto siitä, onko tiedostossa sinulle annettuja tehtäviä tai onko omistamissasi tiedostoissa ehdotuksia.
  5. Klikkaa alareunasta Haku.

Vinkki: Kun olet klikannut Haku ja jos haluat lajitella tulokset osuvuuden mukaan, valitse oikeasta reunasta hakutulosten yläpuolelta Valikko .

Tiedostojen hakeminen koon mukaan
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa vasemmalta Tallennustila .
  3. Valitse Tallennustila-näkymästä oikealta lajittelu tiedostokoon mukaan ja klikkaa Tallennustilan käyttö.
  4. Voit vaihtaa lajittelujärjestystä klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Tallennustilan käyttö.
Tarkennettu haku Google Drivessa

Voit tarkentaa hakua Drivessa seuraavien tarkennettujen hakujen avulla.

Vinkki: Kaikki esimerkit eivät toimi kaikilla laitteilla.

Lainausmerkit

• Hae dokumentteja, jotka sisältävät tietyn sanan tai lauseen.
  • Esimerkki: "hae juuri tätä ilmausta"

Yhdysmerkki

• Hae dokumentteja, jotka eivät sisällä tiettyä sanaa. Jos haluat hakea dokumentteja, joissa on käytetty sanaa "salsa" mutta ei "tanssiminen"...
  • Esimerkki: salsa -tanssiminen

owner:

• Etsi tietyn henkilön omistamia dokumentteja.
  • Esimerkkejä:
    • owner:bob@gmail.com

pendingowner:

• Etsi tiedostoja, joiden odottava omistaja olet.
  • Tärkeää: Voit hakea vain tiedostoja, joiden odottava omistaja olet.
  • Esimerkki: pendingowner:me

creator:

• Etsi tietyn henkilön luomia dokumentteja jaetuista Driveista.
    • Esimerkki: creator:jane@omaverkkotunnus.com

to:

• Etsi dokumentteja, jotka olet jakanut tietylle henkilölle tai ryhmälle, tai dokumentteja, jotka on jaettu sinulle.
  • Esimerkkejä:
    • to:me
    • to:bob@gmail.com
    • to:bobsgroup@googlegroups.com

from:

• Etsi dokumentteja, jotka tietty henkilö on jakanut sinulle, tai etsi jakamiasi dokumentteja.
  • Esimerkkejä:
    • from:me
    • from:bob@gmail.com

app:

• Hae sovelluksen nimellä. Tämä sisältää kaikki Google Drive ‐tiliisi yhdistetyt sovellukset. Esimerkkejä:
    • app:"Google Apps ‐skripti"
    • app:"Google Jamboard"
    • app:"Google Meet"

sharedwith:

• Hae dokumentteja, joita tietty Workspace-tili tai ryhmä voi käyttää. Ei sisällä tilin omistamia tiedostoja.
  • Esimerkkejä:
    • sharedwith:me
    • sharedwith:bob@gmail.com
    • sharedwith:external
    • sharedwith:public
  • External-valinta sisältää ryhmät, joissa on yksi tai useampi Google Workspace ‑organisaatioosi kuulumaton jäsen.

is:starred

• Hae kohteita, jotka olet merkinnyt tähdellä.

is:trashed

• Hae kohteita, jotka olet siirtänyt roskakoriin.

type:

• Hae sisältöä tyypin mukaan, esim. kansio (folder), dokumentti (document), laskentataulukko (spreadsheet), esitys (presentation), PDF (PDF), kuva (image), video (video), piirros (drawing), lomake (form), sivusto (site), skripti (script), taulukko (table), sähköpostiasettelu (email-layout) tai Jam-tiedosto (jam file).
  • Esimerkkejä:
    • type:document
    • type:forms
    • type:spreadsheet
    • type:email-layout

before ja after

• Hae tiedostoja, joita on muokattu ennen tiettyä päivämäärää tai sen jälkeen. Päivämäärän muoto on VVVV-KK-PP.
  • Esimerkkejä:
    • before:2021-05-02
    • after:2021-05-01

createdbefore ja createdafter

• Hae tiedostoja, jotka on luotu ennen tiettyä päivää tai sen jälkeen. Päivämäärän muoto on VVVV-KK-PP.
  • Esimerkkejä:
    • createdbefore:2022-05-02
    • createdafter:2022-05-01

title:

• Etsi kohteita nimen mukaan
  • Esimerkki: title:Konferenssi 2021

followup:

• Hae tiedostoja, joissa on sinulle annettuja tehtäviä tai ehdotuksia.
  • Esimerkkejä:
    • followup:any
    • followup:suggestions
    • followup:actionitems