Slett og gjenopprett filer i Google Disk

For å slette Google Disk-filene dine, flytt dem til papirkurven. Filer i papirkurven slettes automatisk etter 30 dager. Du kan gjenopprette filer fra papirkurven før det har gått 30 dager. Du kan også slette dem for godt for å tømme papirkurven. Hvis du sletter, gjenoppretter eller sletter permanent flere filer eller mapper samtidig, kan det ta tid før du ser endringene.

Flytt filer til papirkurven

Du kan fjerne filer fra Disk-området ditt ved å legge dem i papirkurven. Filer blir værende i papirkurven i 30 dager før de slettes automatisk. Når du legger en fil i papirkurven, skjer dette:

På nettet
  1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på en fil.
  3. Klikk på Fjern Fjern.
Disk for datamaskiner

Dette skjer når du synkroniserer filer:

• Mellom Google Disk og datamaskinen din blir filer du sletter ett sted, slettet overalt.
  • Fra mapper på datamaskinen din kan du velge hvordan filer skal slettes.

Flytt filer til papirkurven

1. På datamaskinen din finner du filen du vil slette.
  2. Dra filen til papirkurven på datamaskinen.
  3. Nå blir filen slettet overalt. Dette kan ta en liten stund.

Disk Filstrømming

For å bruke Disk Filstrømming må du logge på en Google-konto som er tilknyttet jobben eller skolen din, og du kan ikke være logget på noen annen Google-konto. Klikk her for å logge på Google-kontoen din.

Tøm papirkurven

Du kan slette én enkelt fil for godt eller tømme hele papirkurven.

På nettet

Tøm hele papirkurven

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Papirkurv til venstre.
  3. Sjekk at papirkurven ikke inneholder filer du vil beholde.
  4. Øverst til høyre klikker du på Tøm papirkurven

Tips: Hvis du ikke ser «Tøm papirkurven», kan du klikke på nedoverpilen Ned og så Tøm papirkurven øverst ved siden av «Papirkurv».

Slett én enkelt fil for godt

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Papirkurv til venstre.
  3. Klikk på en fil.
  4. Øverst klikker du på Slett for godt Fjern.
Disk for datamaskiner

Når du bruker Disk for datamaskiner til å synkronisere filer mellom Google Disk og datamaskinen din, kan du velge om filer du sletter på ett sted, skal slettes overalt.

Tøm papirkurven

For å slette filene dine for godt, tøm papirkurven på datamaskinen.

Disk Filstrømming

For å bruke Disk Filstrømming må du logge på en Google-konto som er tilknyttet jobben eller skolen din, og du kan ikke være logget på noen annen Google-konto. Klikk her for å logge på Google-kontoen din.

Gjenopprett filer fra papirkurven

Hvis du vil beholde en fil som ligger i papirkurven, kan du flytte den tilbake til «Min disk». Hvis du ikke eier filen, men du vil bruke den:

• Lag en kopi av filen.
  • Kontakt eieren for å be vedkommende om å gjenopprette den.
På nettet
  1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Papirkurv til venstre.
  3. Klikk på filen du vil gjenopprette.
  4. Øverst klikker du på Gjenopprett Restore from trash.
    • Tips: Du kan sortere filer i papirkurven etter datoen da de ble lagt i papirkurven, slik at du kan finne de eldste eller nyeste filene som ligger der.
Backup and Sync for Mac og Windows
  1. Åpne papirkurven på datamaskinen din.
  2. Dra en fil fra papirkurven til skrivebordet eller en annen mappe.

For å synkronisere filen med Disk, legg den i en mappe du har valgt å synkronisere med Disk. Finn ut mer om hvilke mapper på datamaskinen din som synkroniseres med Google Disk.

Disk Filstrømming

For å bruke Disk Filstrømming må du logge på en Google-konto som er tilknyttet jobben eller skolen din, og du kan ikke være logget på noen annen Google-konto. Klikk her for å logge på Google-kontoen din.

Hvis du ikke eier filen, kan du kontakte eieren for å be vedkommende om å gjenopprette den.

Tips: Hvis du har viktig informasjon i en fil, kan du lage en kopi av den. Åpne filen og klikk på Fil etterfulgt av Lag en kopi.

Hvis du ikke kan gjenopprette en slettet fil

Hvis du sletter en fil og trenger å få den tilbake, kan du kontakte en Disk-spesialist. For å finne filen din kan du ringe oss eller chatte med oss.

Gjenopprett filer du har slettet

Hvis du har slettet noe nylig ved hjelp av Google Disk eller Google Disk-appen for datamaskiner, er det mulig at du kan gjenopprette filen selv.

Gjenopprett fra papirkurven

1. Gå til drive.google.com/drive/trash på en datamaskin.
    • Tips: Du kan sortere filer i papirkurven etter datoen da de ble lagt i papirkurven, slik at du kan finne de eldste eller nyeste filene som ligger der.
  2. Høyreklikk på filen du vil gjenopprette.
  3. Klikk på Gjenopprett.
Finn filer du mener at du ikke har slettet

Prøv å gjøre dette:

Sjekk aktivitetspanelet

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Til venstre klikker du på Min disk.
  3. Øverst til høyre klikker du på Informasjon Informasjon.
  4. Rull nedover og se etter filen din.

Bruk avanserte søk

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. I søkefeltet øverst klikker du på nedoverpilen Nedoverpil.
  3. Bruk de avanserte søkealternativene til å finne filen. Hvis du for eksempel vil se regneark, klikker du på nedoverpilen ved siden av «Type» og deretter på «Regneark».

Finn ut hvorfor filer mangler

Hvis du opprettet filen

Hvis du ikke finner en fil du har opprettet i Disk, kan det hende at mappen den ligger i, er borte. Filen finnes fortsatt, men den er vanskeligere å finne.

Hvordan kan filer miste mappene sine?

• Du oppretter en fil i en annen persons mappe, og vedkommende sletter mappen. Filen blir ikke slettet. Den blir automatisk flyttet til Min disk-området ditt.
    Viktig: Bare du kan slette filer du eier.
  • Du deler en mappe med noen, og hen fjerner filen din fra mappen. Filen blir ikke slettet, men flyttes automatisk til Min disk-området ditt.

Finn filer som ikke er organisert

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Skriv inn følgende i søkefeltet: is:unorganized owner:me
  3. Når du finner filen, flytter du den til en mappe i Min disk, slik at den er enklere å finne neste gang.

Søk nå

Hvis noen andre opprettet filen

Når noen oppretter en fil, kan den personen slette den, endre navnet på den og gjenopprette den. Kontakt personen som opprettet filen, og be vedkommende om å gjenopprette den eller dele den med deg igjen.

Hvis den lå i en mappe noen andre har opprettet

Hvis noen har slettet den mappen, ser du den ikke i Disk lenger.

Finn filer du har opprettet, og som ligger i slettede mapper

Finn alle filer som lå i mapper som nå er slettet

Du kan gjøre det enklere å finne filen i fremtiden ved å dra den til en mappe i «Min disk».

Mer om hvordan du finner filer

Prøv avanserte søk

For å avgrense søket i Disk kan du bruke et søkeuttrykk med et av disse alternativene:

Søk etter Eksempel
Nøyaktig uttrykk

"Bruk anførselstegn rundt et nøyaktig uttrykk"

Utelat et ord

Vann, men ikke innsjøer:

vann -innsjøer

Fileier

Filer faren din eier:

owner:pappa@gmail.com

Filer som deles av andre

Filer moren din har delt med deg:

from:mamma@gmail.com

Filer du har delt

Filer du har delt med mamma:

to:mamma@gmail.com

Stjernemerkede elementer

is:starred

Slettede elementer

is:trashed

Filtype

Regneark-filtype:

type:spreadsheet

Tidsrom

Før eller etter 18. januar 2015

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Tittel

title:"Tittelen skrives her"

App

Filer som er åpnet i Google Disk:

app:"Drive"

Filtyper som er gjenopprettet

For personlige kontoer: Vi kan hjelpe deg med å gjenopprette nylig slettede filer i en begrenset periode etter at de er slettet, hvis du bruker Google Disk med en forbrukerkonto (altså ikke en konto du bruker gjennom jobben, skolen eller en annen gruppe), og hvis ett av følgende stemmer:

• Du har opprettet filen.
  • Du har lastet opp filen til Google Disk.
  • Du har overtatt eierskapet til filen på forespørsel fra en annen.

Hvis Google-kontoen din er slettet, er det ikke sikkert at du kan gjenopprette filene dine.

Hvis du trenger å gjenopprette e-poster fra Gmail

Finn ut hvordan du gjenoppretter e-poster fra Gmail.

Kontakt oss

1. Gå til brukerstøtten for Google Disk i en nettleser, for eksempel Chrome.
  2. Øverst til venstre klikker du på Meny og så Kontakt oss.
  3. Velg problemet ditt og hvordan du vil kontakte oss.

For å kontakte oss, logg på Google-kontoen din.

Brukerstøtte for Disk er ikke tilgjengelig på alle språk. Hvis du snakker engelsk, kan du bytte språk og kontakte en Disk-spesialist.

1. Gå til brukerstøtten for Google Disk på datamaskinen din.
  2. Klikk på språket ditt nederst på siden.
  3. Velg «Engelsk».
  4. Øverst til venstre klikker du på Meny og så Kontakt oss.
  5. Velg problemet ditt og hvordan du vil kontakte oss.

Merk: Når du er ferdig, kan du bytte tilbake til det språket du foretrekker.