Google Driven tiedostojen poistaminen ja palauttaminen

Huom. Jos poistat, palautat tai poistat pysyvästi paljon tiedostoja tai kansioita kerralla, muutokset saattavat näkyä viiveellä.

Tiedoston siirtäminen roskakoriin

Jos haluat poistaa tiedoston Drivesta, siirrä se roskakoriin. Tiedostoa säilytetään siellä, kunnes tyhjennät roskakorin. Kun siirrät tiedoston roskakoriin:

• Jos omistat tiedoston, henkilöt, joille olet jakanut sen, voivat luoda siitä kopion. Katso, miten voit poistaa tiedoston pysyvästi.
  • Jos et omista tiedostoa, sen poistaminen Drivesta poistaa kyseisen tiedoston ainoastaan sinulta.
Verkossa
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa tiedostoa.
  3. Klikkaa Poista Poista.
Backup and Sync Mac- ja Windows‑tietokoneille

Kun synkronoit tiedostoja:

• Jos poistat tiedoston, joka sijaitsee sekä Google Drivessa että tietokoneellasi, kyseinen tiedosto poistetaan molemmista.
  • Tietokoneella olevien kansioiden tapauksessa voit päättää, miten tiedostoja poistetaan.

Jos haluat muuttaa tiedostojen poistamistapaa Backup and Syncissa, katso, miten voit muuttaa asetuksia.

Tiedostojen siirtäminen roskakoriin

1. Etsi poistettava tiedosto tietokoneelta.
  2. Vedä kyseinen tiedosto tietokoneen roskakoriin.
  3. Tiedosto poistetaan kaikkialta. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin tiedosto poistetaan kaikkialta.

Drive File Stream

Drive File Streamin käyttö edellyttää, että kirjaudut työpaikan tai oppilaitoksen Google-tilille etkä ole kirjautunut muulle Google-tilille. Kirjaudu Google-tilillesi klikkaamalla tästä.

Roskakorin tyhjentäminen

Voit poistaa yksittäisen tiedoston pysyvästi tai tyhjentää koko roskakorin.

Verkossa

Koko roskakorin tyhjentäminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa vasemmalta Roskakori.
  3. Varmista, ettei tiedostojen joukossa ole sellaisia tiedostoja, jotka haluat säilyttää.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Tyhjennä roskakori

Yksittäisen tiedoston poistaminen pysyvästi

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa vasemmalta Roskakori.
  3. Klikkaa tiedostoa.
  4. Valitse yläreunasta Poista pysyvästi Poista.
Backup and Sync Mac- ja Windows‑tietokoneille

Kun käytät Backup and Synciä tiedostojen synkronointiin Google Driven ja tietokoneesi välillä, voit valita, poistetaanko toisessa paikassa poistamasi tiedostot myös toisesta.

Roskakorin tyhjentäminen

Voit poistaa tiedostot pysyvästi tyhjentämällä tietokoneen roskakorin.

Drive File Stream

Drive File Streamin käyttö edellyttää, että kirjaudut työpaikan tai oppilaitoksen Google-tilille etkä ole kirjautunut muulle Google-tilille. Kirjaudu Google-tilillesi klikkaamalla tästä.

Tiedoston palauttaminen roskakorista

Jos roskakorissa on tiedosto, jonka haluat säilyttää, siirrä se takaisin Omaan Driveen. Jos et ole tiedoston omistaja, mutta haluat käyttää tiedostoa:

• Luo kopio tiedostosta.
  • Pyydä tiedoston omistajaa palauttamaan tiedosto.
Verkossa
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa vasemmalta Roskakori.
  3. Valitse tiedosto, jonka haluat palauttaa.
  4. Valitse yläreunasta Palauta Palauta.
Backup and Sync Mac- ja Windows‑tietokoneille
  1. Avaa tietokoneen roskakori.
  2. Vedä tiedosto roskakorista työpöydälle tai muuhun kansioon.

Jos haluat synkronoida tiedoston Driveen, siirrä tiedosto kansioon, joka synkronoidaan Driven kanssa. Katso, mitkä tietokoneen kansiot synkronoidaan Google Driven kanssa.

Drive File Stream

Drive File Streamin käyttö edellyttää, että kirjaudut työpaikan tai oppilaitoksen Google-tilille etkä ole kirjautunut muulle Google-tilille. Kirjaudu Google-tilillesi klikkaamalla tästä.

Jos et ole tiedoston omistaja, pyydä omistajaa palauttamaan tiedosto.

Vinkki: Jos tiedosto sisältää tärkeitä tietoja, voit luoda siitä kopion. Avaa tiedosto ja valitse Tiedosto ja sitten Luo kopio.

Jos poistetun tiedoston palauttaminen ei onnistu

Jos poistat tiedoston ja haluat sen takaisin, ota yhteyttä Drive-asiantuntijaan. Soita meille tai ota yhteyttä chatissa, niin autamme tiedoston etsimisessä.

Yhteyden ottaminen Drive-asiantuntijaan

1. Avaa Google Driven ohjekeskus Chromella tai muulla selaimella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Ota yhteyttä.
  3. Valitse ongelma ja yhteydenottotapa.

Ota meihin yhteyttä kirjautumalla Google-tilillesi.

Drive-tuki ei ole saatavilla kaikilla kielillä. Jos osaat englantia, voit vaihtaa kieltä ja ottaa yhteyttä Drive-asiantuntijaan.

1. Siirry tietokoneella Google Driven ohjekeskukseen.
  2. Valitse sivun alareunasta kieli.
  3. Valitse englanti.
  4. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Ota yhteyttä.
  5. Valitse ongelma ja yhteydenottotapa.

Huom. Kun olet valmis, voit vaihtaa kielen takaisin haluamaasi kieleen.